Загинал е пилотът на падналия боен самолет

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Пилотът на падналия боен самолет майор Валентин Терзиев е загинал на 9 юни при изпълнението на тренировъчния полет на учението край Шабла. Това е станало ясно при издирвателната операция, съобщиха от Министерството на отбраната.

Последното интервю на падналия в Черно море майор ТерзиевПадналият в Черно море майор Валентин Терзиев е военен пилот от Българските ВВС – един от опитните л…Jun 10 2021vijti.com

Майор Валентин Димитров Терзиев (47 г.) е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база Граф Игнатиево, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила.

Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“. Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

По време на службата си във ВВС и до последния си тренировъчен полет майор Терзиев изпълнява отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Министерството на отбраната изказва съболезнования на роднините и близките на пилота.

ВИДЕО>>> ТУК

Трагедията е неописуема: Изчезналият майор Терзиев е баща на 12-г. дете, а тази сутрин жена му …Майор Валентин Терзиев е родом от Асеновград. Той е семеен, с дете на 12 години, научи БЛИЦ. Сутринт…Jun 9 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!