Жорж Ганчев си отиде със срамно ниска пенсия: Последната година от живота му бе изпълнена с премеждия

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Дни преди да навърши 80 години на 29 август, от този свят си отиде известният общественик и политик Жорж Ганчев.
Причината за смъртта му е полиорганна недостатъчност, настъпила, след като органите му отказали вследствие на сърдечната недостатъчност, съобщи пред ПИК вдовицата му Валентина Шишкова-Шуши.
„Благодаря ви за съболезнованията. Измъчи се миличкият. Душичка, голям борец беше той, но… Органите му отказаха и получи полиорганна недостатъчност“, сподели пред репортер на ПИК опечалената жена.
Вдовицата на Жорж Ганчев разкри причината за смъртта муЧасове, след като научихме тъжната новина, че от този свят си е отишъл колоритният и обичан от мнози…Aug 19 2019vijti.com

Последната година от живота на Жорж Ганчев бе изпълнена със здравословни премеждия, след като през лятото на 2018 г. той получи масивен инфаркт в центъра на София. Тогава, като по чудо, лекарският екип пристигна в т.нар. „златен час“ и успя да върне сърцето му в ритъм. По-късно, през есента на същата година, инфарктът повтори Жорж. След втория удар, въпреки че му бяха поставени цели 3 стента, усложненията не закъсняха. Ганчев бе трудно подвижен, говореше едва-едва и се стопи почти наполовина. Неотлъчно до него в борбата му за живот бе неговата съпруга и голяма любов – Валентина Шишкова, по-известна като Шуши. Тя признава, че Жорж си е тръгнал огорчен и неразбран от този свят.

Припомняме, че рекордьорът в кандидатурите за президент призна при последната си кампания за поста на „Дондуков“ 2, че взима унизително ниска пенсия в размер на едва 110 лева. „Подиграха се с мен. Все едно аз не съм съществувал в България, в пространството като човек, който е положил труд. Още през 1955 г. аз съм работил в кооперация “Бъдеще” на пазара “Георги Кирков”. Като излязох 1959-а от казармата, работих в кооперация “Фина промишленост”. След това пък в предприятието, където се правеха маслените крикове, а после и в “Балкантон” с Тончо Русев, Морис Аладжем и т.н. Дал съм си средствата и съм си зарязал кариерата в Англия и Америка, само и само да бъда полезен тук.

Ако някой ми каже, че аз съм бил нает от някого да се върна, че някой ми е плащал, просто ще му се изсмея в очите. Това, което моята партия “Български бизнес блок” (БББ) получи от два парламента, съм го сложил към другата голяма горница – мои лични средства. И всичко е било, за да изградя този бизнес блок и той да съществува. Отказах и мерцедесите, и делегациите, и един самолетен билет не съм взел от парламента“, казваше приживе Ганчев.
Източник: Ретро
Жорж Ганчев започна да разпродава имотите си един по единЖорж Ганчев няма нужда от представяне. Малцина политици имат цветна биография като неговата. През 60…Jul 24 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!