Ето така реването ми става супер сочно и не накъртва от сладост – вкъщи друго не хапваме:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако сте любители на сочните десерти, то турското реване със сигурност ви е сред фаворитите. Днес ще ви представим една интересна интерпретация на десерта, където традиционният захарен сироп е заменен с прясно мляко – така реването става по-леко, много сочно и убийствено вкусно.

Приготвяне: 30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Ето как се прави реване с прясно мляко :

Реване с прясно мляко

Продукти:

4 яйца

200 гр.захар

250 гр.брашно

1 пак.бакпулвер

За сиропа:

1 л прясно мляко

180 гр.захар

1 ванилия

евентулно: портокалова кора – 1 ч.л. настъргана

Приготвяне:

Разбийте хубаво яйцата и захарта на пухкав крем. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавяйте на порции, като разбърквате с шпатула. Прехвърлете сместа в правоъгълна форма, покрита с хартия за печене, и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Извадете го от фурната и го оставете напълно да се охлади. За да приготвите сиропа, загрейте прясното мляко със захарта и ароматите. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира и оставете леко да се охлади.

Залейте охладеното реване със сиропа и го оставете хубаво да попие цялата течност (най-добре за 1 нощ). Поднесете реването по желание поръсено с кокосови стърготини, шам-фъстък или просто така!

ТОРТА 7 ЛЪЖИЦИ: Копринен сладкиш с вкус на ванилия и шоколад! Мери се с лъжица: Това е сочен, мекичък и много красив сладкиш , който се приготвя много бързо и без използване на м…Aug 17 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!