Екшън на протеста: Замерят министъра с плодове, леят мляко на пътя.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министърът на замеделието отиде при протестиращите земеделци, които не го посрещнаха никак добре.

600 трактора на земеделците стоят пред входовете на столицата, а миньори и енергетици вече блокираха центъра.

При пристигането на Вътев при тях той беше посрещнат с освирквания и викове „оставка“. След това бе замерян с плодове и пред него беше залято мляко, съобщава „България Он Еър“.

Вътев заяви, че пропадналите площи ще се плащат както всеки път за следващата година, 150 млн. лв. се чакат от Европейската комисия, а други 60 млн. лв. трябва утре да бъдат освободени с министерско постановление и също да заминат за нотификация от ЕС.

Министър Кирил Вътев коментира, че акад. Николай Денков също води преговори с украинския си колега. В 15:00 часа ще се проведе среща между всички протестиращи и мин.-председателя, както и финансовият министър. Земеделците поискаха присъствието и на управляващата коалиция.

„Всички имат надежда да има промяна в цялата политика и в подхода. Трябва да има диалог и подпомагане. Хората, които са тук, се борят за своя бизнес и оцеляване“, категоричен е председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов.

„Не само да бъдем чути, но да бъдем и видени. Имаме зад гърба си близо 1000 трактора, за да ни видят, че съществуваме“, коментира Цветан Берберов от Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

Ако исканията им не бъдат изпълнени, протестиращи обещаха да преместят тежката си техника на жълтите павета.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!