Доц. Мангъров: Колективният имунитет трябва да се случи, за да се преодолее тази зараза

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната изолация е да се ограничат случаите в малки общности, в които има заразени. Това заяви инфекциониостът доц. Атанас Мангъров е предаването Офанзива с Любо Огнянов по Канал 3.

Доц. Мангъров успокои всички с тези думи Нямам никакъв интерес от масовото тестване на населението. Никога не съм се занимавал с такива нещ…Mar 31 2020vijti.com

По думите му колективният имунитет трябва да се случи, за да се преодолее тази зараза. „Само Швеция и донякъде Холандия са привърженици на груповия имунитет. Великобритания се отказа, защото когато започнат да умират хора, общественият натиск става неудържим“, поясни той.

Попитан дали е за отварянето на ресторантите и кафенетата, той заяви, че социалното дистанциране е, за да отложат нещата, но когато се отворят – наново ще сме в изходна ситуация. „Ако ме питате мен – не бих ги затворил. По-малко под 1% ще умрат. Това се случва всяка година от всеки грип от миналото“, допълни още доц. Мангъров.

„В Италия смъртните случаи за денонощие са същите, каквито са били миналата и по-миналата година“, заяви той и допълни, че трябва да си обясним защо на едно място става така и какво може да се случи у нас. „В Италия средната продължителност на живот е 85 години, а у нас – 74 години. При всяка епидемия има места, в които хората се разболяват много и умират много и места, където – не“, каза той.

„Не съм против извънредното положение. Когато човекът, който управлява страната каже, че трябва да го има – го изпълняваме. Извънредните мерки са правилни. След две-три седмици ще е пикът на COVID-19“, каза още той.

„Всички хора по Земята ще се заразят и ще го изкарат. Това е нов вирус“, отсече още доц. Мангъров.

„Моментът на заразяването е като момента на забременяването. Важни са и други симптоми. Около за 10-14 дни на човек му е лошо“, коментира експертът.

„Медицинският съвет е за корекции. Винаги нещо може да тръгне накриво. Нямам търговски интерес от бързите тестове“, каза още той.

Доц. Атанас Мангъров: Заразените с Covid-19 са 10 пъти повече от обявените„Действителният брой на случаите на заразени с Covid-19 е десетократно повече от обявените досега 33…Mar 29 2020vijti.com

Източник:новини.бг

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!