Директорката на пловдивското училище със 100% двойки: Учениците ни нямат голям интерес към българския език

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Отличниците от нашето училище отиват в Математическата и двете езикови гимназии в града“. Това заяви директорката на СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив Гълъбина Матерова, след като се разбра, че всичките 12 зрелостници от учебното заведение, явили се на матурата по български език и литература, са изкарали двойки.

„18 ученици завършиха при нас през тази година. От тях 12 се явиха на матурите. Не знам защо останалите 6 не са държали изпита. Учениците нямат голям интерес към българския език. Както казах по-рано, тези, на които този предмет е нужен, отиват преди това в други гимназии“, добави Матерова.

Тя защити преподавателите по български език в училището.

„В никакъв случай не търся причините у учителите. Те са много добри професионалисти и си вършат работата на ниво“, каза още директорката.

Тя допълни, че по-малките ученици от СУ „Братя Миладинови“ са  отлично подготвени и това ще стане видно от високите оценки, които очаква да получат на задължителните изпити.

Средният успех на учениците от Пловдив и областта от изпита по български е добър 3.95.

Малко по-висок е от средния резултат за страната от 3.93, който е рекордно нисък.

Най-висок резултат по български език имат абитуриентите от Езикова гимназия „Пловдив“ – средно 77.89 точки. Следват ги зрелостниците от Математическата гимназия и Езикова гимназия „Иван Вазов“. В класацията четвърти са младежите от Хуманитарната гимназия, след тях – Търговската гимназия, СУ „Васил Левски“ – Карлово, СУ „Патриарх Евтимий“, Френската гимназия.


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!