Десислава Атанасова: Ако се наложи, ще плащаме по 50 лева на пенсионерите и след март – ВИДЕО

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Правителството ще пристъпи към актуализация на бюджета, заяви острието на ГЕРБВидео: БНТ

През месец март и април България беше на първите места по справяне с коронавируса. Спазвахме дисциплината и всички мерки.

Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

От пролетта досега се промениха доста неща, включително тотално отричане на коронавирусната инфекция, смята Атанасова.

„Зелените коридори“ превърнаха пенсионерите в престъпнициВъзрастен човек с патерици не е бил допуснат от охраната да пазарува в Кауфланд Пенсионерът хвърлил…Nov 13 2020vijti.com

Правителството ще пристъпи към актуализация на бюджета, заяви острието на ГЕРБ

Сега в момента е изключително важно да се мобилизираме като общество. Не е важно да се следват темите и тезите на управляващите. Като общество да се мобилизираме, защото нашите лекари, нашите учители – те не издържат. Нашите болници не издържат на натоварването. Няма никакво значение кой управлява“, каза Атанасова.

По думите й, изборите така или иначе ще дойдат през март. Ако тази коронавирусна инфекция продължи, ако продължи ужасната статистика за загубили животи българи кой ще се справи и как ще се справи, ако загубим болшинството от лекарите, учителите, това са стълбовете на едно общество. Трябва да сме единни като нация и да сме отговорни към себе си и обществото, допълни депутатът от ГЕРБ.

Има още няколко месеца до март, това е време, в което работим усилено върху новата предизборна програма. Може би ще спечелим изборите с това, че сме спазили обещанията си и ангажимента си към тези, които са ни избрали, заяви Атанасова.

От 1-ви януари 2021 година основните изпълнени ангажименти са по отношение на доходите на хората. По отношение на минималната пенсия, минималната заплата, всички мерки, които продължават във връзка с корона кризата, социални плащания“, изтъкна Атанасова.

Добавките от 50 лева към българските пенсии са до март, защото считаме, че дотогава можем да се справим като държава с коронавирусната инфекция. След това ще има индексация на пенсиите 5.7%. Ако се наложи, обаче продължаване на подкрепата за българските пенсионери с 50 лева на месец, правителството ще пристъпи към актуализация на бюджета и ще продължи тези плащания“, обясни Атанасова.

През всичките тези години ГЕРБ пестеше, за да има средства в периоди на криза като тази, която е в момента в държавата ни, за да може да се реагира, каза още Десислава Атанасова.

Да останеш на власт в тази ситуация, това е отговорност. Кой ще приеме бюджета за следващата година? Ние знаем ли какви ще бъдат нуждите от разходи през 2021-а и какъв ще е трендът на заболеваемостта, какви ще са икономическите последици? България стои изключително стабилно в момента и това може би отчасти се дължи на факта, че икономиката е подкрепена и бизнесът е подкрепен от правителството с всички мерки, заради които бяхме много критикувани, включително от левицата“, коментира Атанасова.

Здравният министър с нова заповед-Променя се времето на зеления коридор за пазаруване на пенсионерите в магазини и аптеки Пенсионерите ще могат да пазаруват в магазините от 13:30 до 16:30 ч., а в аптеките ще се допускат …Nov 13 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!