Готов е сайтът, на който ще следим в реално време цените на хранителните продукти

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Правителството е готово със сайта, на който ще следим в реално време цените на хранителните продукти както у нас, така и в чужбина. В този момент се изчистват дребни технически детайли и още следващата седмица платформата ще бъде представена публично. Това каза за bTV служебният премиер Гълъб Донев.

По думите му търговските вериги ще се включат, предоставяйки актуалнитe цени.

Гълъб Донев беше категоричен, че мерките на правителството за намаляване на цените вече дават ефект. По магазините има повече и реални промоции, обясни министър-председателят.

По думите му работата на служебната власт в тази посока е в разгара си. Предстои и среща с Комисията за защита на конкуренцията, за да се уточнят стъпките, така че да бъдат в абсолютен синхрон със закона, посочи още служебият премиер Донев.

Той обясни, че правителството ще положи усилия и тази година да завърши финансите на България на 2,9% дефицит.

По думите му приходите на страната през първите два месеца на тази година растат, но разходите остават високи.

Гълъб Донев коментира публикуваните вчера от финансовото министерство предложения за данъчни промени и обясни, че този път новото Народно събрание трябва с разум да приеме план-сметката на държавата за тази година.

Служебният премиер обясни, че докладът за рисковете на финансовото министерство е част от бюджетната процедурата и в него не се споменава за фалит.

„Няма бюджетен апокалипсис. Финансите на странта са стабилни, валутния борд е стабилен. Курсът лев-евро е стабилен“, каза служебният премиер.

През първите месеци на тази година събираемостта расте. В хазната са влезли 1 милиард и триста милиона повече в сравнение със същия период наминалата година, посочи още той.

„В същото време имаме 2 милиарда и 300 милиона повече разходи, което се получи благодарение на политиките на последните четири парламента“, каза Донев.

Новото 49-то Народно събрание ще носи отговорността за това как България ще завърши 2023-та година.

„Ние като служебно правителство сме предложили редица мерки, които да гарантират, че финансовата стабилност ще продължи каквато я направи служебното правителство за 2022 г., за да завършим с дефицит от 2,9 и пак казвам – това е заслуга на служебното правителство, а не на някоя партия или коалиция.

Така че тези мерки, които са разумни би трябвало разумните политици да подкрепят“, каза още той.

Служебният премиер увери , че в предложенията на служебната власт се гарантира увеличението на пенсии, заплати и запазване на ниските ставки за бебешки храни, учебници, хляб и брашно.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!