Говори българката, която роди 13 деца

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Над 1000 лв. месечно за храна, сметки, дрехи и обувки от първа необходимост плаща най-многолюдното българско семейство. Цанка и Иван Палови, както и 13-те им деца, плащат по около 20 лв. на ден за хранителни продукти, 200 лв. за ток и още толкова за вода. Но въпреки трудностите родителите са позитивни и дори казват, че се справят по-добре и от „нормални“ семейства с едно или две деца, без да хленчат и да търсят подаяния.

Димитър Павлов: Онлайн обучението ще създаде робско мислене у децатаСъветваха ме да изкарам сина си болен, за да го приемат в градина 44-годишният тв- и радиоводещ Митк…Sep 17 2021vijti.com
Това сподели пред „България Днес“ майката героиня Цанка от Гурково. В китното градче местен бизнесмен им предоставя къща с двор, а фирма от Стара Загора им дарява безплатен интернет през годините. Заради тези две много важни помощи отрочетата на Цанка няма да се възползват от идеята на държавата за безплатен интернет на по-бедните и уязвими ученици през настоящата учебна година.

„Благодарни сме за тази безплатна услуга и къщата. Иначе заплатата на съпруга ми отива изцяло за погасяване на сметките и за храна. Той е строителен работник и всичко, което изкара, отива за тях“, допълва Палова, която не получава и лев помощи и надбавки от държавата, тъй като отказва да ваксинира децата си и разчита на природния имунитет на многолюдната фамилия.

„Никой от нас не се е разболявал от коронавирус. Всички сме здрави. Осем от децата са ученици, като имам и внучка в първи клас. Най-добре е присъственото обучение“, казва още Цанка.

За семейния бюджет допринасят и работещите батковци. Всички са възпитани в дух на труд, взаимопомощ и позитивизъм. Дори фамилията да закъснее малко с плащанията на сметките, винаги се намират средства за погасяването им.

„Сега имаме нужда от дърва. Първоначално от осем кубика, а ако не стигнат, ще се купуват още. Всички събират пари, кой колкото може да отдели. Сеем картофи и отглеждаме зеленчуци, имаме и кокошки. Оправяме се и винаги сме оптимисти“, казва още Цанка, докато приготвя вкусна гозба за челядта в голямата тенджера.

Ето ги първолаците на ВИП-овете тази година – вижте децата на Асен Блатечки, Ивайло Захариев, Борис Солтарийски, Емануела (Снимки): По традиция всяка година на 15-ти септември ви представяме децата на ВИП-овете у нас, които тръгва…Sep 16 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!