В най-отровното място на Земята 40-годишните вече са старци

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Тежките метали тук навлизат във всичко – въздух, земя, вода и в живота на поне 50 000 бедни хора, живеещи в депото. Както знаем, Чернобил е отровен град и символ на това, което ще се случи, когато науката се обърка и хората не внимават.

Куче чака от 80 дни убитата си в пътен инцидент стопанка точно на мястото на фаталната катастрофаПредано куче, което скърби от 80 дни за убитата си в пътен инцидент стопанка точно на мястото на фат…Jan 25 2020vijti.com

И ако Чернобил е „марка“ за местоположение на катастрофа, все още има много места по света, които могат да бъдат включени в този списък.


Най-токсичното място в света е Агбогблоши, депо в Гана в град Акра. Защо това място е по-лошо от Чернобил?


Това депо е вторият по големина център за обработка на електронни отпадъци в Западна Африка. Електронните отпадъци включват всичко, от което хората се отърват след бракуването им – микровълнови фурни, телевизори, хладилници, компютри.

Отнема много време и усилия тези елементи да бъдат разбити на по-малки парчета и всеки от тях да се рециклира.

Замърсяване с тежки метали

Въпреки че не звучи толкова лошо, голяма част от това съоръжение и това, което се случва по време на процеса на рециклиране, допринасят за неговата титла на най-токсичното място в света.


Според доклада Гана ежегодно внася около 215 000 тона консумирана електроника от чужбина, предимно от Западна Европа, генерирайки още 129 000 тона отпадъци годишно.


Основната заплаха за здравето идва от изгарянето на кабелите, за да се извлече медта, която е вътре в тях. Стиропорът често се използва като гориво за възпламеняване на кабели, съдържащи токсични тежки метали като олово.

След това тези тежки метали навлизат във всичко – въздуха, земята, водата и животът на хората там е в сериозна опасност. Според медицинско изследване там е регистрирана и най-ниската придължигелност на живота – 40-годишните се считат за „старци“.

Катастрофа на пътя Русе-Силистра: Жена загина на място, 4-годишно дете е в болницаТежка катастрофа с жертва на пътя Русе-Силистра. При инцидента между камион и лека кола на място е з…Jan 14 2020vijti.com

 

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!