Видео от видинското COVID отделение: Голи пациенти, тоалетни от кашони, липсващ персонал

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Болните са оставени без надзор, цари пълна мизерия

За ужасяваща мизерия и липса на медицинска грижа в COVID-отделението на видинската болницаСвета Петка“ сигнализираха в социалната мрежа жители на Видин, които са разпратили потресаващо видео на медиите.

На кадри, снимани очевидно с телефон от посетител в лечебното заведение, се виждат чисто голи пациенти, един от които уринира в коридора – в кашон.

Български лекари излекуваха за 5 дни болни от COVID-19 с ново хапчеБългарски лекари участват в изготвянето на лекарство срещу COVID-19. Един от тях е доктор Иван Малко…Nov 2 2021vijti.com

Заснелият клипа твърди също, че вратата на отделението е отворена и достъпът е свободен.

Медицинският персонал, който е на смяна в отделението, се състои от лекар, две медицински сестри и двама санитари, съобщава Bulgaria ON AIR.

В коридора има сбутани празни легла с нахвърляни матраци, виждат се и струпани бутилки с кислород. Видеото показва и ужасно занемарената материална база на лечебното заведение.

„Срам и позор ! Уж сме в XXI век и Европа, а тук времето е спряло, лекарите са под всякаква критика, хигиената също в цялата болница, не само в това отделение!“, реагират хората в социалната мрежа.

„Препратих го на доста хора. Дано някой обърне внимание, защото това се нарича геноцид“, пише друга жена от Видин.

„Толкова грозно, толкова жалко и трагично! Животни не се гледат така!?!? Беше ме срам да го гледам. Не искам да повярвам, отказвам!“, реагира трета потребителка на групата „Видяно във Видин“ на потресаващите кадри.

Видеото, за което предупреждаваме, че не е подходящо за деца и хора със слаби нерви, можете да видите ТУК

Лекар: Причината за високата смъртност от COVID е грешното лечение „В България се толерира купуването на западни скъпи продукти. Взима се най-скъпото лекарство, а …Nov 10 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!