ВЕЦ на ВиК източил водата на Перник за производство на ток

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Автор: Lupa.bg

Имало е безпричинно източване на язовир „Студена“, който снабдява Перник и околните села с вода. Източването се е случило през втората половина на 2018 г. ВиК Перник разполагат със собствен ВЕЦ към язовир „Студена“.

Баба Гина цери черния дроб с магически прахчета край ПерникПрахчета за черен дроб – Перник: Баба Гина Величкова – може да цери едни от най-тежките проблеми на …Mar 23 2019vijti.com

Това заяви пред БНР Асен Личев, бивш директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ. Според него, разполагането с ВЕЦ означава, че водното дружество има интерес да черпи колкото се може повече вода от язовира за производство на електроенергия.

Припомняме, от 18 ноември 2019 г. за този район се предвижда воден режим. Той ще засегне Перник и Батановци. Обхванати от водния режим са селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

„В периода юни – декември 2018 година язовир „Студена“ незнайно защо е източен с 1/3… Промишленото водоснабдяване през януари и февруари е 230 хил. куб. метра, а от март до ноември е 360 хил. куб. метра“, каза Личев. Той се позова на публични числа.

Заради алчността на местното ВиК и безхаберието на бившата управа перничани ще имат само по няколко часа вода вечер

От ВиК – Перник предлагат от 18-и ноември жителите на областта да имат вода между 16.00 и 22.00 часа. По данни на дружеството нивото на язовира е под 6 млн. куб. метра вода при капацитет 20 млн. куб. метра.

По-рано представител на ВиК Перник призова детските градини да се снабдят със съдове за съхранение на вода, защото водоноските недостигат. 70% са загубите на вода в района, която изтича по некачествените тръби.

Асен Личев попита защо в тази критична ситуация не се използват водите на по-големия язовир, който се намира в близост, язовир „Пчелина“.

Млад рибар от Перник хвана гигантски шаран, 40 минути се борил с него40 минути продължила борбата между 22-килограмовата риба и перничанина Георги
Млад рибар от Перник х…
May 13 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!