Ваксинираните могат да са разпространители на коронавируса

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Специалисти в САЩ са установили, че ваксинираните хора могат да са разпространители на коронавируса. Компаниите „Пфайзер“ и „Модерна“ изследват колко от ваксинираните могат да предават  вируса.

Дори и да имате ваксина срещу коронавирус, не може да ходите без маска на обществени места. Това е засега мнението на лекарите. Носът е основният вход на вирусните инфекции. В това число и за коронавируса. Той бързо се размножава там и активира имунната система, но коронавирусните ваксини се инжектират в мускулите. Ваксината стимулира производството на антитела и това би трябвало да бъде достатъчна защита, за да предпази този, който има ваксина, да не се разболее. Някои от антителата може би ще циркулират в кръвта до носната лигавица и ще пазят там от зараза.

Разпостранете! Адвокат обясни какво да направим, ако ни принуждават да се ваксинираме КАКВО ДА НАПРАВИМ, АКО НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ? В никакъв случай не отказваме ваксинация…Dec 30 2020vijti.com

Но засега не е ясно дали те ще бъдат достатъчно количество и колко бързо ще могат да бъдат мобилизирани. Ако те не са много, вирусите могат да цъфтят в носа и да бъдат кихани или издишвани и да заразяват другите.

Това е състезание, зависи дали вирусът може да се произвежда по-бързо, или имунната система може да го контролира по-бързо, казва Марион Пепър, имунолог от Вашингтонския университет в Сиатъл.

Ето защо ваксини, които се впръскват в носа като спрей или се прилагат през устата, са по-добри от мускулните инжекции при респираторните вируси, смятат експерти.

И за ваксинираните срещу Covid-19 засега не отпада носенето на маските, пояснява БНР.

Министър Ангелов охлади мераците за Нова година Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, …Dec 29 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Началникът на клиниката по УНГ в “Царица Йоанна – ИСУЛ”…
error: Content is protected !!