Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично. Това изпитва на свой гръб българка, която живее в Лондон и има малко детенце.

Тя се оказва в патова ситуация, след като то се разболява. Накрая, отчаяна от невъзможността детенцето й да получи адекватна помощ, тя се принуждава да се прибира по спешност в България.

Кризата в Англия придобива чудовищни размери, разграбват магазинитеПрeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни…Oct 13 2021vijti.com

Постът й е публикуван във Фейсбук:

„Здравейте мами, СПЕШНО!!! Детето ми на 3 годинки е с пневмония изписват му шести антибиотик и нежелаят да го приемат в болница даже и рентген му отказаха , искам да се приберем в България! Моля посъветвайте ме в коя болница в София да отида, къде действат бързо и адекватно!?!“

Под поста й различни майки коментират и предлагат помощта си. Други споделят, че са имали подобен горчив опит в чужбина.

„Два месеца ме разиграват и не ми дават и никакви документи, че му е отказана хоспитализация, нито за това какво са го лекували, нищо, нищо“, споделя още притеснената майка от Лондон.

„Просто са ужасно некомпетентни лекарите там.. Мен 2 месеца ме влачиха по различни болници, препращаха ме от лекар на лекар, а в същото време буквално не ме отразяваха, както е казала жената. Даваха ми какво ли не, а никой не успя да диагностицира двустранна пневмония“, разказва още друга жена.

Русенец, живеещ в Англия: Тук такива ограничения като в България няма – това е дискриминацияМалко ми е странно в Англия, стоя си аз неваксиниран, не нося маска, тук тия ограничения отпаднаха о…Oct 24 2021vijti.com


Източник: Блиц

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!