България търси пилонаджийки и олигофрени

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Украинска пилонаджийка по непрани гащи, три кривокраки рускини във военни униформи, припяващи фалшиво строеви маршове, сръбски маниак, обявил се за жив токоизправител. Не знам дали Орлин Горанов и предаването му „Последният печели“ са антисемити, но едно е сигурно – телевизионната полюция „България търси талант“ по Би Ти Ви е античовешко дефиле на циркови уроди, гавра с добрия вкус, праймтайм хорър и парад на умствените и телесни отклонения.

Актьор от „България търси талант” озвучава сам 35 роли наведнъжСтудентът по актьорско майсторство Петър Байков, който шашна зрителите и журито в шоуто „България тъ…Oct 6 2019vijti.com

От уважение към паметта на покойния младеж със синдром на Даун Атанас Клечаров няма да коментирам неговото мимолетно участие в шоуто, дано да му е донесло частица щастие в краткия живот и да е допринесло поне малко за неслизащата от лицето му усмивка. Това обаче не променя факта, че е проява най-малкото на лош вкус да трупаш рейтинг върху крехките плещи на увреден човек и да изпадаш в оргазмични аплаузи под богоугодния предлог, че си изпълнил нечия мечта.

Вечните телевизионни гурута – разпасаната баба Катерина Евро, фъфлещият полит-хамелеон Любен Дилов, синонимът на зоологическата скука Славена Вътова и едносричният Ицо Хазарта, като добре дресирани маймунки аплодират и изпадат в престорен възторг пред излагацията на откровени маниаци, болни егоцентрици и некадърници с очевидни личностни отклонения. Разбирам, че го правят за хонорар, защото времената са тежки, ама по-добре да помолят кака си Деница Сачева за някой лев по 60/40. Поне ще запазят някакво зрънце достойнство.

Питам се, разгологъзените руски шафрантии ли са емблемата на родния талант, дал на света компютъра, автоматичната скоростна кутия, Мистерията на българските гласове, Кабаиванска, Гяуров, Гена Димитрова, че даже и Марийчето Бакалова? Парадът на полуидиотите може и да е забавен като 30-секундно клипче с изцепки в социалните мрежи, но да пълни предаване в праймтайма е програмен и морален абсурд.

Разбирам, че едно забавно предаване няма за цел да повдига културното ниво на зрителите и да възпитава у тях нравествени ценности. За тази цел си имахме Горан Благоев, преди да продаде Библията и Светия синод за 30-те вълнести сребърника на Цецо Цветанов. Все пак обаче е редно в една национална телевизия да има елементарна качествена и по-важното – нравствена цедка. Да оставим лудите, травеститите, наркоманите и проститутките от малцинствата на Мартин Карбовски, той достатъчно добре умее да се рови в дълбините на социалните отклонения.

Стъпка по стъпка ефирът заприличва на „Канал 2001“ с неговите разплути врачки и магесници от началото на века, само че с малко по-скъпи декори и по-добра хореография. Вместо да се инвестира в камери и осветление обаче, не е ли редно да се помисли малко за съдържание, надхвърлящо стимулацията на гръбначния мозък? И да се намери някаква заместничка на Славена Вътова, моля. Вчера си отворих косерва с боб и ми се стори, че от нея се подава едното й краче. Стига толкова!

Най-бързия кючекчия от „България търси талант” тъне в мизерияБезработен, без пари, без приятели и на квартира при леля си–така живее най-бързия кючекчия в света …Oct 6 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Би Ти Ви спира „България търси талант” заради Дилов
error: Content is protected !!