Бум на туберкулоза заради ТЕЦ на Ковачки

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

За бум на туберкулоза, хепатит и куп придружаващи заболявания алармираха жители на Бобов дол, като директно винят ТЕЦ-а на бизнесмена Христо Ковачки.
Опасенията си те изразиха и пред лидера на БСП Корнелия Нинова, която днес бе в града, за да се срещне с кмета Елза Величкова и местни граждански организации.

Отец Иван: Нямаме пари за дърва и ток5 бона удря сметката за топлото за приютите за всеки от студените месеци, оплака се духовникът Приют…Nov 21 2019vijti.com

„Те ми връчиха подписка срещу замърсяването на околната среда от ТЕЦ “Бобов дол”. Според местните хора там се горят боклуци през нощта, като за целта отпадъците се смесват с въглища. Част от боклука пък се зарива в открития рудник. Всичко това е довело до замърсения въздух в общината, както и до бум на хепатит А и множество случаи на туберколоза. Друг проблем е превозът към ТЕЦ-а, извършван от тежкотоварни камиони, които минават през града необезпокоявано от полицията, въпреки забранителните знаци“, написа Нинова след срещата си с бобовдолци.

Къщите край пътя са с огромни пукнатини, което е предпоставка да се срутят в близко бъдеще. Децата също не са в безопасност заради тежките тирове.

Местните алармират и заради затворения рудник „Бабино“, който стоял без какъвто и да е надзор и без план за управление, при положение, че в него се съдържал метан – 60 пъти над нормата.

Освен за водната криза в Перник Нинова ще постави и проблемите на Бобов дол на срещата си с главния прокурор Иван Гешев на 6 януари, като ще настоява за проверка и отнемане на разрешителното за горене на ТЕЦ-а.

Източник: ЛУПА

Миска спасява децата на отец Иван: Много хора помагат, но парите все не стигат, казва духовникътМного хора помагат, но парите все не стигат, казва духовникът Дрехи и играчки дари Мис Северозападна…Sep 23 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!