Без пролетна ваканция за учениците

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Пролетната ваканция за учениците отпада и тази година ще се сведе само до великденските празници от 17 до 20 април. Това е окончателното решение на МОН, оформено със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от днес, която вече е разпратена до училищата, съобщи Марица.

От МОН с извънредна новина за учениците- Все пак Великденска ваканция ще има! Пролетната ваканция за учениците отпада и тази година ще се сведе само до Великденските празници о…Apr 8 2020vijti.com

С нея се променя продължителността на предварително планираната пролетна ваканция, която по график трябваше да е от 11 до 20 април – тоест трябваше да започне от понеделник идната седмица и да прелее в почивните дни за Великден. Сега първите 4 дни от нея стават учебни.

Мотивът в заповедта е неотложната необходимост да се компенсират пропуснато учебно съдържание и занимания на учениците, до което се е стигнало поради прекъсване на учебния процес заради ограничителни мерки срещу разпространението на грип и на коронавируса.

Преди официалната заповед се спрягаха варианти великденската ваканция да не се отнема за всички, а да има гъвкав подход – училища, които по-трудно са преминали към дистанционно обучение, да наваксват, а за останалите да има леки занимания по изкуства, музика, занимания по интереси.

Лятната ваканция – двойно по-къса?Заради извънредното положение учебната година на учениците може да продължи до юли. Това съобщи Нова…Mar 29 2020vijti.com

Източник:дунавмост

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
ачалникът на Спешната помощ на болница  "Пълмед" д-р Димитър Деликостадинов…
error: Content is protected !!