Бащата на пребитият от полицаи Евгени Марчев: Нашият син каза: „Аз, аз вече загубих чувство, че ще оцелея. Бях се предал“

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Родителите на пострадалия студент, който сам излезе от „Пирогов“, след като беше приет там с комоцио след протеста миналата седмица, разказаха, че и в болницата е бил тормозен от полицаи, съобщи bTV.
От полицията обясниха още вчера, че униформени се проверяват за превишени права на демонстрациите.

Близки на пребития студент: Евгени, бъди силен, обичаме те!Близки на Евгени Марчев изразиха своята подкрепа към младежа в социалната мрежа. Приятели на пребити…Jul 12 2020vijti.com

Майката на второто момче, Юлия Педева, разказа, че два дни е издирвала сина си. След информацията в медиите, решава да звънне да провери не е ли това синът й. Оказва се права – Димитър Педев е в болницата с белезници и обвинение, както и с множество наранявани

Нови кадри показват какво се е случило под прозорците на властта с 21-годишния мъж, който бе приет в „Пирогов“ след протестите в петък.

По думите на студента в Хага, един от полицаите му казал, че го търсел цивилен, сподели майка му пред нашата камера.

Бащата пък поясни, че се вижда от нови клипчета в социалните мрежи, на които Евгени се разпознал, че синът му е бит брутално от органите на реда.

Нашият син каза: „Аз, аз вече загубих чувство, че ще оцелея… вече, аз, каза, се бях предал.. и казва: Мислех кога ли ще свърши това нещо“. Той е лежал отдолу, те са го били, те са го мачкали. Има няколко видеа… няколко вида записи и буквално Евгени, който лежи отдолу и полицаят отгоре се гаври върху него. Той хваща другото бито момче и го хвърля върху нашия син… Той не взима другото бито момче да го постави до нашия син. Той го хвърля буквално върху безжизненото тяло на нашето дете. Това е ужасяващо! Това е ужасяващо! После го вдигат сякаш така… сякаш така… двамата така заговорнически – единият му слага шапката“, разказва изуменият баща.

Според него боят не се вижда, защото органите на реда са го обградили:

„Той боят не се вижда, защото те са обградени, тенденциозно са обградени. Жертвите са долу на земята, те са ги оградили, за да може да не се вижда евентуално от някъде“, коментира бащата на студента в Хага.

Въпреки мнението на медиците, че трябва да остане на лечение, Евгени напусна неврохирургията днес. Казал на близките си, че е подложен на тормоз от полицаите. Срещу него няма повдигнато обвинение.

„Охранявайки другото момче, когато нашият син е влязъл в стаята, един от полицаите му е направил забележка защо е станал, защо е излизал навън, да си стои на място, защото някакъв цивилен полицай го издирвал. Това много разстрои нашият син, защото той само при думата, че цивилен полицай го търси отново страшно много се разстрои и каза „мамо, дали няма да ме приберат пак някъде“ и започна да плаче. Изпадна в нервна криза. Аз се опитах да го успокоя“, разказа Красимира Димитрова, майка на Евгени.

Полицията проверява случая.

„Вътрешната проверка отнема време. Събираме доказателства относно вината на гражданите, така трябва да съберем доказателства, когато ще обвиним и наш служител“, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов днес.

Проверка се прави и на другите видеоклипове в социалните мрежи, на които има съмнения за превишаване на полицейски правомощия.

Николай Марков: Министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР да подадат веднага оставка заради пребитото момче„Репресията на полицейските органи е мярка, а не начин на работа! За съжаление случаят в САЩ с убийс…Jul 12 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!