Атакуват в съда отказа на Борисов да е депутат (ВИДЕО)

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Гражданското сдружение БОЕЦ е внесло жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК да заличи Бойко Борисов от кандидатските листи. “Борисов направи същата незаконосъобразна стъпка, като Пеевски след евроизборите – поиска да бъде заличен от листите, като кандидат за депутат, след като са минали изборите и е консумирал правото си да се кандидатира! Той има право на това, но пред органа, за който е избран (парламента)“, твърдят представителите на БОЕЦ.

ИЗВЪНРЕДНО: БОРИСОВ СЕ ОТКАЗВА ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕПредседателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се отказа от мястото си на народен представител. Днес…Apr 8 2021vijti.com

Според тях ЦИК има право само да обяви избраните, но няма право да размества техният състав.

“Борисов и всички останали имат право да се откажат от местата си в парламента, пред парламента и то след като се закълнат, като депутати. Тогава обаче те трябва да напуснат заеманите от тях постове – премиер, кмет, областен управител, защото не могат да ги съвместяват след като бъдат обявени за избрани“, коментират гражданите.

Според БОЕЦ лидерът на ГЕРБ напуска парламента не защото не му трябва имунитет, а защото му трябва имунитет. “Неговият имунитет е във властта на премиера и ще стиска тази власт до край! Насила ще трябва да го вадим от джипката… БОЕЦ отново реагираме срещу беззаконието и наглостта на управляващата ни мафия внасяйки жалба във Върховния административен съд срещу тези противоконституционни решения на ЦИК“, коментира още гражданската организация.

Припомняме, че в четвъртък ЦИК реши да извади от списъка на кандидатите за депутати общо осем души, които бяха избрани за народни представители. В това число влизат шестима от избраните депутати от ДПС и двама от коалицията ГЕРБ – СДС, единият от които е премиерът Бойко Борисов.

Освен Борисов, извън парламента остава и Павлин Красимиров Ганчев от коалиция ГЕРБ – СДС от Габровския избирателен район.

От ДПС няма да влязат в Народното събрание кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис, евродепутатът Искра Михайлова, Ресми Мехмед Мурад, Десислава Димитрова Тодорова, Каролина Симеонов Кьолер и Николай Тонев Колев. Те бяха част от листата на ДПС съответно от Кърджалийски, Пазарджишки, Врачански и Старозагорски избирателни райони.

Тошко Йорданов припомни как Борисов обещава депутати и след изборите през 2013г. (СНИМКИ)Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов припомни в Туитър думите на Бойко Борисов, ко…Apr 7 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Васко Кръпката: Слави е кукла на конци, щедро спонсорирана от…
error: Content is protected !!