Анестезиолог: Не мисля, че в скоро време колкото и даровити лекари да има, ще могат да заместят проф. Хубчев

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Още един лекар стана жертва на COVID-19.
След 15 дни в реанимация битката с коронавируса загуби проф. д-р Георги Хубчев – един от малкото онкогинеколози в България и началник на родилното отделение в бургаската болница „Дева Мария“.

Колега на д-р Хубчев: Вирусът смля този човек за 48 часа!„COVID-19 успя да вземе голяма жертва. Напусна ни голям човек, феномен в неговата област. Загубата н…Oct 17 2020vijti.com

Брилянтен специалист, за когото лекарската професия е не просто работа, а мисия. Въвел иновативни методи за лечение, спасил стотици бременни жени с усложнения, загубата на доктор Хубчев е загуба за цялата медицина.

Няколко са онкогинеколозите в България, те се броят на пръстите на едната ръка, един от тях е той. Той имаше пациенти наистина от цяла България. Търсеха го, вярваха му! Миналия месец работихме с бременна, която беше със специфични заболявания. Тя беше дошла от Канада да ражда в България.

В Канада ѝ бяха казали, че не могат да поемат този риск, тя беше връщана от няколко града в Северна България, столицата и дойде при нас.

Да, всичко мина без проблем, но това е заради изключителния професионализъм на д-р Хубчев.

И не мисля, че в скоро време колкото и даровити лекари да има, ще могат да го заместят. Той беше просто отдаден на тази професия„, споделя д-р Христо Янакиев – анестезиолог, предава bTV.

Всички се възхищавахме на неговия професионализъм, на неговата всеотдайност към пациентите, към родилките. Буквално за три минути пристигаше за спешни операции, за да спаси бебето, да спаси родилка. Беше уникален човек, просто загубата за всички е огромна – и за пациентите, и за лекари, които можеха толкова много да научат от него“, каза д-р Мария Попова – неонатолог.

Парадоксът е, че колкото по-добър лекар си, си по-рисков, защото повече пациенти срещаш и шансът да пипнеш подобно заболяване е по-голям„, споделя д-р Стефан Касабов – хирург.

След поредния работен ден в родилно отделение почувствал леко неразположение, след часове д-р Хубчев е приет в реанимация. Въпреки всички приложени методи на лечение, губи битката.

За два дни! Всички бяхме като потресени, защото този здрав човек вирусът буквално пред очите ни го смля!„, каза д-р Христо Янакиев – анестезиолог.

Постоянно експериментиращ, д-р Хубчев е боготворен от специализантите си, които е учел и как да бъдат хора.

Неща, които по учебниците даже не ги пише, от неговия личния опит отделяше толкова много време да седне с всеки един от нас, да пита къде имаме пропуски, къде имаме нужда от помощ. И ни научи освен на всичките тези професионални неща, и като хора, като лекари как трябва да се отнасяме към пациентите и помежду си един с друг… Изключително разбран и мил човек, много ще липсва!“, обясни д-р Деляна Статева – специализант акушерство и гинекология.

В памет на д-р Хубчев управата на болницата обяви, че предоставя цялата база за лечение на пациенти с COVID.

Д-р Дарина Ангелова: В България стойността за нормалния холестерол е завишена и посочи безопасната нормаСпоред диетолога д-р Дарина Ангелова, за да избегнем инфаркт и инсулт, трябва да сме наясно, че в ос…Apr 30 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!