Адв. Минчо Спасов: Дипломата на Гешев е невалидна, не може да бъде главен прокурор (ВИДЕО)

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Аз направих едно малко разследване за дипломата на главния прокурор Иван Гешев. Оказа се, че личните данни липсват, няма номер на диплома, удостоверението за правоспособност няма номер. Заверката очевидно не е от юрист, защото няма подпис, няма факултетен номер, няма дипломен номер. Тази диплома е издадена въз основа на указ Но. 2415 от 1987г. на председателя на държавния съвет Тодор Живков. Този указ не действа след 1990 г. В самия сайт на Академията е записано, че дава юридическа правоспособност само до 1991 г. Дипломата на Гешев е от 1994 г.

Това коментира адв. Минчо Спасов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Финансовото разузнаване към ДАНС разобличи Иван Гешев, че „отклонява“ информация за Пеевски по мегаделото КТБ /документ/Финансовото разузнаване към ДАНС разобличи главния прокурор Иван Гешев, че е „игнорирал или отклонил…Jul 15 2021vijti.com

„В действащия към онази дата закон пише, че ВУЗ-овете се създават със закон, а не с указ от Държавния съвет. В сайта на Академията на МВР пише, че докрая на учебната година 1989-1990 г. на завършилите факултетите на Държавна сигурност „Народна милиция“ се признава специалност „Право“, но не и след 1990 г. Едва 2002 г. Народното събрание приема закон, съгласно който ВИПОНД депутатите са приели предложението на председателя на НС Огнян Герджиков студентите и курсантите, изучаващи „Държава и право“ да придобиват само образователна степен „Бакалавър“, така завършващите тези специалности няма да имат право да извършват юридическа професия. Точно „Държава и право“ е специалността на Гешев. Към тази дата това учебно заведение не е имало статус на ВУЗ“, коментира той.

Адв. Иван Петров пък анализира думите на адв. Спасов: „Доколкото разбирам Гешев няма правоспособност да бъде магистрат. Ако той изначално не е имал тази правоспособност, той изобщо не е могъл да встъпи като следовател, прокурор или главен прокурор. Ако това действително се провери и дали ВИПОНД са могли да издавата специалност „Право“, то може да се окаже, че Гешев не може да бъде част от съдебната система. Като са го допуснали веднъж в нея, след това са решили, че може да го развиват вътре в нея“, коментира той.

Мултитемпературен охладител за Главния. Как държавата плати лукса на Иван Гешев в „Бояна“48 204 лева – точно с толкова бюджетни пари правителството, по времето на третия мандат на Бойко Бор…Jun 17 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!