8 неща, които никога не трябва да изливаме в канала на мивката

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

* Не отмивайте там маската си за лице, ако е на основата на глина, защото тя лесно се отлага по стените на тръбите и ги стеснява.
* Не изсипвайте мазни продукти, не само хранителни, а и козметични, защото запушват непоправимо канала.
* Шумящите бомбички за вана съдържат и съставки като тези в праха за пране. Те полепват изключително лесно по стените на тръбите и ограничават пропускливостта им.
* Никога не пускайте коса в канала на мивката! Тя само ще го запуши, улавяйки нечистотиите.
* Интериорна боя. Всеки вид съдържа химикали, които със сигурност са опасни за околната среда и хората, ако употребата не се извършва според предписанията.
Омръзна ми от тая запушена мивка: Но вместо да си давам парите за химия, вече си правя домашно ТубофлоТова, че мивката ви се запушва периодично, покривайки се с всякакви боклучета и с отвратителни мазни…Jan 22 2019vijti.com

Най-добре предайте остатъците в сметище за строителни отпадъци или ги подарете на друг, чието жилище се нуждае от козметичен ремонт, а защо не на детска градина или училище.
* Утайката от кафе е полезна за много неща, но ако я изхвърляте в канала, рискувате да го запушите.
* Водата, която е гореща над 60 градуса, може да разтопи част от тръбите, затова внимавайте!
* Мнозина изсипват остатъците от храна именно в мивката, преди да поставят мръсната посуда в миялната машина. Вече стана дума как действат мазнините на канализацията. Но тя може да се запуши и от зърнени храни и ориз, които от влагата ще се надуят, и от продукти с брашно, защото то полепва по стените и стеснява пропускливостта.

Правете профилактично отпушване на канали веднъж в седмицата или на две седмици със следните продукти, които са изпитани и наистина действат:
Отпушване на канали със сода за готвене, оцет и сол
Уверете се, че няма вода в мивката. Вземете една чаена чаша, която ще използвате за мярка. Напълнете я със сода и изсипете в канала, напълнете я отново, но този път със сол и изсипете. Последно напълнете чашата с винен оцет и залейте. Оставете да подейства за 10 минути, след което залейте с вряща вода. Ако каналите са запушени, но не изцяло, а просто водата трудно се оттича, то очаквайте методът да подейства.

Отпушване на канали със сода за готвене и оцет
Изсипете ¾ от чаена чаша пълна със сода в канала/мивката. Изсипете половин чаша винен оцет отгоре и незабавно покрийте с плоска чиния. Оставете да подейства за 30 минути, като през това време не използвате мивката и не повдигате чинията. Залейте с 2 литра вряща вода и оставете кранчето на топлата вода да течен в продължение на 2-3 минути.

Отпушване на канали с кока кола
Не сме сигурни колко еко е да отпушваш канала с кока кола, но със сигурност е по-екологично от използването на препаратите, които продават по магазините. Още по-важно в случая е, че газираната напитка наистина действа, а технологията е много просто – изсипете един литър от нея в мивката/канала/тоалетната чиния, оставете да подейства през нощта, а на сутринта залейте с няколко литра вряла вода. Ако това не подейства, използвайте и вакуум, за да бъдете сигурни в отпушването.

Отпушване на канали с бутало
Това е един от най – надеждните инструменти за отпушване на канали у дона, когато става дума за битови проблеми, като затлачени канали. То е ефикасно както за отпушване на тоалетни, така и на мивки. Покрийте с отвора на буталото единия край на тръбата на мивката и започнете да го движите енергично нагоре – надолу. Това трябва да предизвика налягане на водата, което да предизвика канала да се отпуши.

Отпушване на канали с веро или сапун
Тайната е в хлъзгавата им текстура, която е в състояние да премахне блокажите в запушените канали в жилището ви. Първо трябва да разтворите 1 кг. от миещата течност в три литра гореща вода. Веднага след това можете да изсипете получената смес в канализационната тръба и да оставите за една нощ да подейства. На следващия ден направете процедурата с гореща вода, посочена по – горе.
Бъдете сигурни, че домашните продукти, които използвате за отпушване на канала, ще действат не само в тази посока, но и ще го почистват, дезинфекцират и ще гонят лошите миризми.
Източник: Мила
Не изхвърляте в мивката сокa от киселите краставички, защото е страшно полезен за тези 5 нещаДори и да сте най-големият почитател на киселите краставички, изпиването на чаша от соления сок може…Dec 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!