6 неочевидни неща, които крещят, че бракът е свършил и предстои развод

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Днес разводът е много по-често срещан от сватбата. Според статистиката през последните 50 години хората са започнали да се развеждат 2,5 пъти по-често и да се женят 2 пъти по-малко. Ето защо не е изненадващо, че психолозите от цял ​​свят сега изучават този проблем.

Деси Банова проговори за развода си с Плевнелиев само ден след шокиращата „новина“Тя е известна още преди да срещне съпруга си – президента Росен Плевнелиев (2012-2017). Влиза в теле…Oct 18 2020vijti.com

Много изследвания са успели да открият доста неочевидни причини за развод.. Сега ще ви разкажем за най-интересните заключения на учените.

Имитация

Най-често жените подават молба за развод и често те са тези, които по-силно наследяват поведението на майките си. Социолозите са изследвали над 7000 двойки и са установили, че когато родителите започват нова връзка, децата им подсъзнателно започват да копират поведението им.

Конфликти

Разбира се, невъзможно е да си представим семейния живот без кавги и конфликти. Колкото по-малко са в семейството, толкова по-голяма е вероятността за развод. И всичко това, защото в идеалния случай кавгата не е празна обида един към друг, а съвместно решаване на трудни въпроси и търсене на компромис. И това е най-важната част от междуличностните отношения.

Бебешки снимки

Психолозите се опитаха да предвидят вероятността от развод, като анализираха детски снимки. Като критерий приеха усмивката и искреността им беше оценена по 10-бална скала. Хората, получили десетки, никога не са се развеждали. Но тези, които се усмихват малко на детските си снимки, се развеждат 5 пъти по-често от обикновено.

Легло

Отдавна е известно, че е най-добре съпрузите да спят заедно, или на широко легло, или на отделни легла. Това се прави, за да не си пречат помежду си и двамата да могат да се насладят на здравословен сън. Лошият сън означава стрес, а стресът може да доведе до проблеми в семейния живот и развод.

Колеги

Датски изследователи, изследвайки всички двойки, които са се женили в Дания от 1981 до 2000 г., откриха интересна връзка. Според техните открития хората, които работят в екип, доминиран от противоположния пол, са с 15% по-склонни да се разведат.

Приятели на съпругата

След като проследиха връзката на повече от 300 двойки, учените намериха друг начин за прогнозиране. Бъдеща раздяла може да бъде определена от това дали съпругът критикува приятелите на съпруга си. Поради спецификата на мъжкото и женското приятелство е по-лесно за първите да сменят социалния си кръг. Но от друга страна е по-трудно да се установи контакт с тези, които не харесват.

Това са неочевидните причини за развод, според отделни проучвания. И като цяло аргументите на учените звучат убедително. И все пак бракът е трудна работа, а не лесна

Млада майка се чудеше защо съпругът й иска развод, докато не видя тетрадката на сина сиКрай на брак заради тетрадка може би звучи налудничаво. Малко хора, които могат да се похвалят със с…Jun 20 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
На болниците, които откажат да приемат пациент с COVID-19 лошо…
error: Content is protected !!