10 храни, причиняващи рак, които ядете всеки ден

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Всеки един от нас е имал досег с бича на 21 век – рака. Независимо дали става въпрос за приятел или член на семейството, или вие самите, но тази болест е факт.За съжаление все още няма панацея, която да ни спаси от това заболяване, а агресивните методи, които се прилагат в лечението, като химиотерапия, може да доведа до други поразии по тялото, като загуба косата си и други.

7 храни, с които щитовидната ви жлеза ще работи като пушкаЩитовидната жлеза е един от най- важните органи, неправилното й функциониране веднага се отразява на…Feb 20 2020vijti.com

Поради всички опустошителни ефекти на рака и дори лечението, трябва да се направим всичко възможно, за да избегнем тази разболяването. Нашите храни са един от най-големите източници на причинители на рак днес, но не всички храни са лоши и не всички са добри. И така, как да разберете кои от тях са лоши?

Храни, причиняващ рак

Има много различни храни, за които е известно, че съдържат материали, които не са само лоши за нас, но също така могат да увеличат рисковете от развитие на голямо разнообразие от ракови заболявания.

Нека да разгледаме 10 от топ потенциално причиняващите рак храни, които всички трябва да избягваме в диетите си.

1. ГМО

Генетично модифицираните храни (ГМО) са бързо развиваща се индустрия. Днес голяма част от предлаганата храна произтича от тези ГМО култури. Съществува дебат около това дали ГМО културите могат да допринесат за риска от развитие на рак при хората.

2. Микровълнови пуканки

Микровълновите пуканки може да ви се струват приятна, лека закуска, но по-добре бъдете внимателни. Известно време много хора вярваха, че вдишването на изпаренията от микровълнови пуканки може да ви докара рак на белите дробове.

Въпреки че това е доказано, че не е вярно, има белодробна болест, известна като диацетил, която се свързва с вдишването на изпаренията от прясно отворената торбичка с пуканки.

В допълнение, има химикал в незалепващото покритие от вътрешната страна на торбата, който се разгражда до съединение, наречено перфлуороктанова киселина.

Проучване през 1993 г. от д-р Франк Гилиланд установява, че работниците, изложени на този химикал, имат повишен процент на смъртност от рак.

3. Консервирани храни

Ако смятате, че една консерва е безопасна, помислете отново. Повечето консерви са облицовани с продукт, известен като бисфенол-А (BPA). Според breastcancerfund.org дори и малкото излагане на този продукт може да увеличи риска от рак на гърдата, рак на простатата и други разстройства.

4. Червено месо на скара

Почти всички обичат хубава, сочна пържола, приготвена на скара, тъй като нищо друго не може наистина да отключи всички чудесни вкусове на месото. Въпреки това, проучванията са установили, че приготвянето на месо по този начин освобождава хетероциклични ароматни амини, известен канцероген.

Мислите, че можете просто да разрешите този проблем? Според Националния раков институт на САЩ, готвенето на месо при много високи температури, като например на скара, може да създаде тези канцерогени и да увеличи риска от рак.

Все още обаче няма официални указания за консумацията на месо, приготвено по този начин.

5. Рафинирана захар

Днес ядем повече рафинирана захар, отколкото някога. Яденето на рафинирана захар също е довело до повишени проценти на затлъстяване, което може да доведе и до ракови заболявания като гърдата, простатата, матката, панкреаса и колоректалнта зона.

6. Сода (газирани напитки)

Кой не обича студена чаша от любимата си газирана напитка в горещ ден? Пиенето ѝ обаче може да ви изложи на риск. Според училището за обществено здраве на Джон Хопкинс, пиенето на една или повече газирани напитки на ден може да ви изложи на 4-метилимидазол, възможен канцероген.

7. Преработени меса

И така, какво е преработено месо? Продукти като салами, кренвирши и дори бекон се считат за обработени меса. Тези меса са с много високо съдържание на сол и съдържат редица консерванти и други химикали.

Ако купувате пушено месо, това е още по-лошо, тъй като месото често се замърсява от канцерогенни полициклични ароматни въглеводороди , подобно на това, което се случва, когато пушите цигари.

8. Изкуствен подсладител

Може би смятате, че можете да избегнете храненето на тези ракови клетки, като избягвате рафинираната захар и изберете вместо нея изкуствен подсладител.

Според Националния раков институт е доказано, че използването на изкуствени подсладители причинява рак при лабораторни плъхове, но по-нататъшното проучване все още не може да свърже окончателно рака при хората в резултат на използването на изкуствен подсладител. Все пак може да е разумно тези подсладители да се използват умерено.

9. Хидрогенирани масла

Хидрогенираните масла по същество са растителни масла, които са извлечени от източниците им с помощта на химичен процес. Тези масла съдържат голямо количество Омега 6 мастни киселини.

Известно е, че тези трансмастни киселини причиняват повишен риск от сърдечни заболявания и някои видове рак, включително рак на кожата, рак на панкреаса и рак на ректума.

10. Чипс

Кой не обича картофен чипс? Все пак тези храни често са пържени и много богати на мазнини, а също така съдържат всички видове изкуствени аромати и консерванти.

Според Американското дружество за борба с рака, когато се запържват на силна топлина, се създава продукт, наречен акриламид. Това е известен канцероген, който може да се намери и в цигарите!

Въпреки че много от тези храни определено са доста вкусни, редовната консумация на твърде много от тях, може да увеличи риска от развитие на рак. Потърсете алтернативи, които не само имат страхотен вкус, но се отглеждат и приготвят безопасно, така че да не съдържат причинители на рак.

Тези 4 зодии ще са галеници на Съдбата през цялата година – ангели-хранители бдят неотлъчно над тях: Винаги започваме новата година с обещания за промяна и надежда за по-добро. Но за колцина от нас т…Feb 12 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!