10 красиви стайни растения, които привличат любовта и семейното щастие

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Неведнъж сме чели, че растенията в дома ни са не само красива декорация , но имат силата да ни влияят енергийно . Обикновено забравяме това, когато ги подбираме и се водим от естетическото си чувство. Но какво ще кажете, ако ви споделим, че има растения, които са способни буквално да доведат любовта в дома ни? Ето ги и тях:

25 страхотни маникюри с цветя, за всеки вкус по нещо (снимки)Летните маникюри винаги са една идея по- цветни, по- смели и дръзки и това е съвсем нормално с оглед…Oct 25 2019vijti.com

10 стайни растения, които привличат любовта в дома

Антуриум или „мъжко щастие“

Това цвете може да расте в различни цветове. Лошо понася пряка слънчева светлина, също така растението трябва да се пръска често и да се поддържа високо ниво на влажност. Но усилията си заслужават – то осигурява успех и щастие в любовта.

антуриум

Спатифилум („женско щастие“)

Отглеждането му не е трудно: най-важното е да се пръска всеки ден. Народните поверия гласят, че това растение помага на „неомъжените“ момичета да намерят сродна душа.

Тези, които вече искат да имат дете, имат всички шансове да станат родители, ако това растение е в техния дом. Също така в семейството винаги ще цари положителна и добра атмосфера.

спатифилум

Аихризон (Aichryson – дърво на любовта)

Стайно цвете, което расте до 30 см височина. То има много интересни листа, които са сходни по форма със сърца. Това растение ще направи своя собственик безкрайно щастлив.

дърво на любовта

Хибискус или китайска роза

Характеризира се с големи и красиви цветове. Това растение е много топлолюбиво, но температурата в стаята не трябва да надвишава 35 градуса.

китайска роза

Калатея (Calathea)

Растението е непретенциозно в грижите по себе си. Това цвете символизира семейното щастие.

калатея

Хлорофитум (Chlorophytum)

Хората казват, че това непретенциозно растение носи мир и щастие в семейния живот.

хлорофитум

Детелина, киселче (Oxalis)

Ако трябва да намерите любовта на живота си или да спасите семейството си, не забравяйте да си засадите киселче.

киселче

Хоя (восъче, восъчно цвете)

В някои страни даряват този вид хоя на 14 февруари като „валентинка“. Най-благоприятен ефект върху семейното щастие растениет има, ако го отглеждате в спалнята.

хоя

Мирта

Това растение ще спомогне за успеха на вашия брак, а при възрастното семейство ще донесе мир и щастие. В много страни това растение се смята за добър подарък за младоженците.

мирта

Теменужка

В къщата, където това цвете расте, хората по-малко се карат. Също така, много хора смятат това цвете за символ на вечната любов.

теменужка
ЗАЖЕНАТА
Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!