Японци намериха 4 тона злато на стотина километра от София

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Институтът за рударство и металургия (ИРМ) в сръбския град Бор и японският университет „Акита“  постигнаха невероятни резултати след пет годишни проучвания.

На площ от 10 000 квадратни километра, с помощта на два японски сателита, е открито голямо количество руда между Бор, Майданпек, Дунав и Тимок. Ако се използва най-добрата технология, от там могат да се извлекат около 90 000 тона мед и близо 4 тона злато – струващи над 720 млн. долара.

Златна треска: Ентусиасти хукнаха към тази българска река да търсят сполука, пълна е със златоЗлатните води на река Мечка привличат ентусиасти от цяла България. Търсачите на миниатюрни частици б…Jun 9 2019vijti.com

Преди пет години на базата на договор, подписан между Сърбия и Япония, започна проект на стойност 5 млн. долара, чиято цел беше изследване на района за целите на добива на метали.

С помощта на два сателита беше открито, че над 720  млн. долара са „заровени“ в минните залежи, обяснява д-р Миле Бугарин, цитиран от македонския „Вечер“.

Злато за България от Европейското първенство по вдигане на тежести за 20-годишниБългария спечели злато на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи до 20 г. Ангел Ру…Oct 19 2019vijti.com

Той посочва, че следващата фаза трябва да бъде избор на най-добрата технология, което след укрепване на землището би трябвало да извлече мед, злато и определено количество сребро.

Сръбски експерти за изпратени в Япония на обучение, а на института са отпуснати 1,5 млн. долара за участие в проекта.

Източник: Марица

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!