Сложиха камера при мъртвец: Човешкото тяло продължава да се движи година и половина след смъртта.

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Установено е, че ръцете на мъртвец, които първоначално лежали плътно до тялото, по-късно се оказали широко разперени встрани
Човешкото тяло продължава да се движи година и половина след смъртта. А учени успяха за първи път да запечатат на камера какво се случва по време на процеса на разлагането му.
Видяното от специалистите може да шокира хората със слаби нерви, защото се оказва, че през цялото това време мъртвецът продължава да се движи.

Ясновидката Елка Стефанова: Минете по тялото си с яйце, за да видите имате ли магияЕлка Стефанова е психолог, парапсихолог, ясновидка. Тя работи чрез своите дарби за откриване и неутр…Sep 17 2019vijti.com

Изследванията са проведени в Австралийския Център за тафономически експериментални изследвания (Australian facility for taphonomic experimental research – AFTER. Буквалният превод от английски език на абревиатурата означава после.

Това е единственото научно-изследователско учреждение в Южното полукълбо, в което се проучва процесът на разлагане на човешкото тяло в естествени условия.Учените са настроили автоматичната си камера така, че на всеки половин час от светлата част от денонощието тя да запечатва това тъжно зрелище. Снимките са продължили 17 месеца, уточнява Science Alert.

Специалистите, проучили получените записи, не предполагали, че трупът ще се окаже толкова подвижен. Всъщност, те не смятали да проследяват активността му, а просто искали да проверят публикувания от предшествениците им модел, описващ процеса на разлагане в различните стадии.

Въпросният модел издържал тестовете. А в хода на изследването, оглавено от Алисън Уилсън от Централния университет в Куинсланд, са открити и някои новости. Например, установено е, че ръцете на мъртвец, които първоначално лежали плътно до тялото, по-късно се оказали широко разперени встрани.

„Мислим, че движението е свързано с процеса на разлагане, тъй като тялото (по естествен начин) се мумифицира, а сухожилията изсъхват”, казва Уилсън. Откритието на специалистите може да има голямо значение при определянето на времето и причините за смъртта на определен човек. Източник: БЛИЦ

Синът на Ани Владимирова бил 20 дни в комаПсихоложката Ани Владимирова се завръща на екран с предаването си ‚Истински истории“ от 12 септември…Sep 14 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!