„Скритият враг“: 9 признака, че даден човек ви желае злото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Би било прекрасно, ако всички хора – без изключение – ни харесват, желаят ни доброто и искрено ни се радват на успехите.

Всички обаче са различни – със свои собствени мотиви. И далеч не винаги могат да бъдат благоразположени към нас. Защо един човек може да ви желае зло? Съществуват най-различни причини:

  • Защото по принцип е ядосан на този живот и не може да приеме чуждото щастие.
  • Защото вижда във вас опасност, конкурент.
  • Вие го провокирате, дори и несъзнателно.
  • За този човек е трудно да контролира емоциите си.
  • Той просто преминава през определен етап от живота си.
  • Това е психически нездрав човек.

Това са признаците, по които можете да разберете, че даден човек ви желае да ви навреди, дори и открито да не го е показал. Оказва се, че това е скрит враг, който чака своя час.

1. Проявява необосновано любопитство

Той настойчиво се интересува от подробности от личния ви живот, биография, детайли от някои ваши разговори. Въпреки че това няма нищо общо с него. Опитва се да научи за всичко в детайли.

Явно търси какво да използва срещу вас, кои са слабите ви страни.

2. Ласкае ви

Той ви ласкае много. Комплиментите са неестествени, гримасата е напрегната, думите не са подкрепени емоционално.

3. Пуска саркастични забележки

Опитва се да ви „закопае“ със саркастични шеги, обидни прякори, язвителни коментари по ваш адрес.

4. Обезценява достойнствата ви

Това е продължение на предишната точка.

Такъв човек често ще се опитва да обезцени някое ваше достойнство. Ще припише всичко на щастлива случайност, на помощта на висшестоящи и т.н.

5. Наслаждава се на неуспехите ви

Когато ви се случи нещо лошо, той може да не се радва открито, но ще покаже намеренията си по друг начин. Ще ви пита отново и отново за всички подробности за случилото се, ще се интересува от реакцията ви. Дори и без вашето желание ще се връща в разговор към тези събития.

Просто му е приятно, че се чувствате зле.

6. Кара ви да се чувствате некомфортно около него

Не пренебрегвайте реакцията на организма си. Ако от време на време тялото ви ви изпраща сигнали в присъствието на тази личност, явно от нея струи негативност (макар и това да се случва скрито).

7. Злепоставя ви, уж на шега

Понякога този човек си позволява да ви злепостави в присъствието на други. Разказва им истории, които ви поставят в лоша светлина, приписва ви думи, които не сте казали, и т.н. Уж дружелюбно, уж на шега.

8. Наблюдава ви внимателно

Той постоянно ви наблюдава и изучава. Най-вероятно води мисловен диалог със себе си, опитвайки се да разбере защо се чувствате толкова добре, защо сте добри в нещо и т.н.

9. От време на време сваля маската си

Въпреки че в повечето случаи успява да запази благоприличие в присъствието ви и да замаскира своето лицемерие, понякога дребните неща могат да го изкарат извън контрол. Внезапно влиза в спор с вас буквално за нищо, отнася се с пренебрежение към вещите ви, затръшва вратата пред лицето ви. Следете за подобно поведение.

Източник: cluber.com.ua

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!