Не гонете гълъба, кацнал на прозореца ви! Ето какво означава това:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Една от най-често срещаните гледки у нас са уличните гълъби. И противно на мнението, че те пренасят куп болести и зарази, гълъбите всъщност са миролюбиви създания, които са свързани с някои популярни суеверия.

Така например, според поверията, едно от най-страшните неща е да убиете или нараните гълъб, защото те се смятат за свещени създания.

Нашите прадеди често са гадаели бъдещето си именно с тази птица. Споделяме с вас някои от най-популярните суеверия , свързани с гълъбите :

гълъб на перваза

Гълъб, който е кацнал на перваза на прозореца ви

Нашите прадеди са вярвали, че ако гълъб кацне на перваза на прозореца ви, това е духът на ваш починал роднина, който е дошъл да ви навести. Ако това ви се случи, дайте му трохички хляб или друга подходяща храна.

Ако гълъб влезе през прозореца ви

Според поверието, ако гълъб влезе през прозореца ви и носи нещо в човката си, това е страхотна поличба и означава, че ви чакат много хубави новини.

Гълъб, кацнал на балкона или терасата ви

Според поверието, ако гълъб кацне на балкона ви, е дошла душата на починал ваш роднина, за да ви предупреди за предстоящи важни събития в живота ви.

гълъбово перо

Перо на гълъб

Ако намерите перо на гълъб на терасата или на перваза на прозореца ви – това е страхотен знак и в никакъв случай не го изхвърляйте. Перото на гълъб е мощен амулет и щом пристига по този начин в живота ви, приемете го като божествен дар. Поставете перото над входната ви врата, за да пази дома ви от зли очи и лоши сили.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!