Моята зълва е любител на експресното и евтино готвене, затова всеки път като я видя я питам за някоя рецепта. Тази ми е любимата!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Този сладкиш е без печене и би могъл да бъде приготвен в множество варианти, поради това всяка домакиня, която го научи, започва да го приготвя често

Моята зълва Ралица е любител на бързото и евтино готвене, поради това всеки път, когато я видя, първото нещо, което я питам, дали няма нова рецепта.

Този сладкиш от Ралица може да приготвим в 3 варианта според блата и според крема.

Първият вариант е да използвате готови блатове за торта. Понякога в магазините пускат в квадратна и правоъгълна форма, но и с кръглите отново става.

Вторият вариант е да използвате бишкоти, но не от новите, които са твърди, а от старите български бишкоти, които са доста по-големи и са меки.

Третият вариант е да сложите бисквити от типа на „Закуска“ или подобни.

По отношение на крема, бихте могли наново да се впуснете в огромно разнообразие – разбита сметана (може от течната, може от сухата за сладкиши, която продават в пликчета от фолио).

Този сладкиш е приготвен с бисквити „Закуска “, бяла сметана и е обилно наръсен със счукани орехи

Можете да използвате сварено нишесте, но бихте могли сами вкъщи да си приготвите домашен крем, като любимия ванилия, с който пълним еклери.

Най-лесният начин е да купите сметана и да я разбиете. Ако вземете от сухата и нямате прясно мляко, налейте малко вода и вашият сладкиш отново става вкусен.

Без значение дали ще използвате бисквити, бишкоти или готови блатове, идеята е да оформите в тортената чиния един ред блат, който ръсите с малко вода, безалкохолно или компот, колкото тестото да навлъгне, но не прекалявайте, защото ще се размаже.

Мажете с разбитата сметана, свареното нишесте или друг крем.

Правите втори ред тесто, когото отново ръсите с течност и слагате втори ред крем или сметана.

Готовият сладкиш оставяте в хладилника за около 40 минути преди поднасяне, за да може кремовете да стегнат.

Непосредствено преди поднасяне ръсите с шоколадови пръчици, цветни захарни топчета, счукани орехи или филирани бадеми, стържете шоколад, шприцовате розички от сметана или по друг начин, който вие умеете.

Ако използвате суха сметана, в магазините предлагат основно бяла и шоколадова, по-рядко се намира ягодова.

Така, че бихте могли да оформите вашия сладкиш в два или три цвята.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!