Майка изпя песен на умиращия си син, последвалото шокира и лекарите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Любяща майка от Великобритания изпя песен на умиращия си син и го върна към живота, съобщава The Mirror. През 2020 г. 9-годишният син на професионалната изпълнителка Дженифър Озбърн – Джейк, е диагностициран с рядко генетично заболяване – енцефалопатичен синдром. Болестта засяга развитието на мозъка, мускулната и дихателната системи.

Като дете Джейк често губел съзнание. Той обаче обичал музиката, разпознавал някои от песните и се усмихвал, когато ги чуел. „Плачех, когато виждах, че не му е добре. Той започваше да се смее, аз спирах да плача и се смеех с него. Умееше да превръща сълзите в смях“, разказва майката.

Когато състоянието на Джейк се влошило, от страх да не умре вкъщи, родителите му го изпратили в детски хоспис.

Пред The Mirror Озбърн разказва и за трогателния момент, в който успяла да върне сина си към живота, като му изпяла песен.

Тя отишла при умиращия си син и попитала медицинската сестра какво да прави. „Бях много уплашена. Толкова ме беше срам, че се разплаках. Изключиха го от апаратурата и медицинската сестра ме посъветва да пея за него“, спомня си британката.

Тогава тя започнала да пее песен от мюзикъла „Най-великият шоумен“ и се случило чудо, което поразило дори медицинските сестри. Чувайки песента, Джейк буквално се съживил. След това започнал да диша самостоятелно и живял още 11 месеца.

„Той си пое дълбоко въздух и пеенето буквално го върна към живота. Докторът влезе, преслуша го със стетоскоп и не можа да повярва на резултата“, споделя Дженифър.

През септември състоянието на детето се влошило и малко по-късно то починало.

„Нещо просто се промени в мен и като майка знаех, че той ще умре. Влязох в стаята му и казах всичко, което исках да му кажа. След това го целунах и му казах да си почине. Щом иска да си почива, нека си почива“, казва тя.

Майката добавя, че на погребението е изпяла песента, която преди 11 месеца го е спасила.

Озбърн казва още, че 3-годишният й син Джими също страда от този синдром. Заболяването е предизвикано от генетична мутация, която имат и двамата родители. То е изключително рядко и в света са известни само около 100 такива случая. /jenata.blitz.bg

7 неща, които усеща умиращият по време на смърттаПсихолозите казват, че страхът от смъртта живее във всеки един от нас, дори и да не го осъзнаваме. И…Apr 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!