Кангали изяждат ловни кучета в Родопите

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Местен животновъд държи отвързани кучетата край село Перперек.

Домашни кангали убиха и оглозгаха до кости ловджийски кучета край кърджалийско село. Местните пък отдавна живеят в страх заради няколкото четириноги животни на местен животновъд. Това разкриват пред всекидневника „24х7 Родопи“ авджии от дружинката в Перперек, които са били потърпевши от агресивните овчарски кучета.

Кангали изяждат ловни кучета в РодопитеNo ExcerptNov 30 2019vijti.com

„В неделя бяхме на лов за дива свиня в района на село Кокиче. Две от гончетата влязоха в гората и така и не се върнаха. Видяхме три кангала по баира. Стадото обаче бе на няколко километра от тях. След няколко часа открихме кучетата си. От моето бяха останали само главата и краката. От гончето на колегата открихме единствено опашката“, разказа един от ловците.

70-килограмово куче нахапало възрастна жена, последици няма72-годишна жена стана жертва на 70-килограмово куче от породата алабай. Според съда няма кой да поне…Nov 29 2019vijti.com

Авджиите потърсили собственика, 65-годишен мъж. Свързали се обаче със сина му, който категорично им отказал да заплати убитите кучета. Оказва се, че кангалите на животновъда свободно обикаляли в района на селото. Местните хора изпитвали страх.

„Цялото семейство отиваме на спирката, за да чакаме автобуса. За да сме повече хора, за да не ни нападнат кучетата“, оплакаха се в Кокиче.

Източник: dunavmost

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!