Камен Донев за уюта в живота и киното: Българинът се чувства добре, когато е сред обичаните хора

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Култовият актьор Камен Донев говори пред сутрешни блок на БТВ за новия си игрален филм „Уют”, на който е сценарист, режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля и за уюта в живота си изобщо. „Пътят по който вървя не е към Америка или Европа, а към моята душа – заяви Камен Донев. – Чувствам, че не съм добър човек. В мен има много гняв, напрежение, отрицателни емоции, които искам да премахна. Те са предизвикани от начина ни на живот, лицемерието глупостта, простотията, която ни заобикаля. Много се нещата, които ме ядосват и гледам да се боря с тях. В България не ми е уютно. Не си падам по уюта. В него няма предизвикателства. Не искам да ми е уютно.Роби на труда, роби на кредитите, роби на държаватаТези дни без много коментари се върти една новина – млад мъж продава бъбрека си, за да си плати дълг…Mar 20 2019vijti.com

Най-уютно ми е на сцената, в колата, когато имам работа. Филма ми „Уют” е за две семейства, които опитват да оженят децата си. Преживяват една промяна, но такава реално няма, а в края на филма има една прошка, която те искат”. Актьорът признава, че не е особено приветлив човек.

„Иначе филмът го направихме с много любов – добавя той. – Доста импровизирах. При подбора на екипа заложих на любими мои актьори, с които съм работил с години. Радвам се, че всички оправдаха доверието ми и не ме разочароваха. Аз съм продуцент, сценарист, режисьор и главен герой във филма. Помагаше ми режисьорът Борис Радев.

Истината е, че човек се е родил и умира еднакъв. Смешни са напъните на хората да бъдат възприети еднакви – това си маниери, пари, начин на живот, начин на изразяване. Не съдя никой. Тези неща ме карат да се забавлявам. Като сме на този свят, трябва да се забавляваме мислейки. Усмивката разтваря нещата като някаква таблетка. За мен това беше моето кинообразование и мисля, че научих много неща, гледайки, правейки, анализирайки. Става дума, чисто занаятчийски. Това бе моят шанс да науча тези неща, работейки със страхотен екип от кинаджии, за което съм много благодарен”.

Според Камен Донев, българинът мечтае за много неща.
„Всеки мечтае за уют, да му е спокойно и приятно – коментира Донев. – Това, за което българинът мечтае е да бъде обичан. Когато му покажеш, че го обичаш, той прави чудеса. Жалкото е, че политиците ни не успяват да го разберат. Българинът се чувства добре, когато е сред обичаните хора, а не сред наградените, опаричени хора, разхождайки се дрънчейки. Чувствам се обичан и щастлив”. Камен Донев говори и за личния си живот и за новородената си дъщеричка Румяна. „Наскоро ми се роди втора дъщеричка – Румяна . Кръстена е на майка ми – коментира той. – Искам да целуна двете ми дъщери. Първата ми дъщеря – Димана, която безумно много обичам, и втората ми дъщеря Румяна.Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците какво правят в коремчето на мама преди ражданеУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!