Изключителна саможертва: Мъж прокопа път през планината, за да може детето му да учи

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Една история за изключителна саможертва в името на децата
Кой каза, че не се случват чудеса? Един баща доказа, че на света не съществуват невъзможни неща, когато нещо се прави с любов и себеотрицание. А че родителите са готови на всичко за децата си, свидетелства и една невероятна история от Турция.
Малката Гамзе Коркут живеела в планинско село и трябвало да тръгне на детска градина миналата година. Но до селото й нямало нито път, нито автобус, който да минава по него.
Хората мислят, че съм щастлива със съпруга си, а не знаят, че от 19 години живея двойнствен животДълго търпях изневерите на съпруга си. За една година през леглото му минаха четири чужди жени. Иска…Oct 4 2019vijti.com

Селото, където живеело момичето, се намирало в югозападната част на провинция Мугла и общинските власти редовно го игнорирали. Администрацията отхвърлила всички молби на семейството да се прокара път или да се осигури транспорт за момиченцето, за да може да учи.
Година по-късно детето било записано да учи в начално училище, но от общината отново отказали да изградят път за придвижване. В този случай бащата се принудил да я кара с трактор до най-близкия главен път, откъдето минавал автобус, за да може дъщеричката му да ходи на училище.
Всяка седмица, по два пъти на ден бащата отивал да закара и да върне дъщеря си до пътя.

Но и за двамата подобно изпитание се оказало твърде изтощително. Затова бащата взел нещата в свои ръце.
Мъжът започнал да копае на ръка четирикилометров път през планината, за да може дъщеря му да ходи на училище. Момиченцето също му помагало. След това наел багер и четири камиона, а от общината му дали назаем още един камион и дори валяк от дирекцията по горите, за да завърши делото си. След шест изключително тежки и напрегнати дни бащата успял да завърши пътя. Сега Гамзе имала нормален път до училище, а автобусът можел да стигне до дома й, така че тя да пътува спокойно, като своите връстници.

Чудо
За съжаление въпреки благородното дело, семейството изпаднало в тежка ситуация. Изграждането на пътя погълнало всичките им спестявания, а и три години по-рано къщата им пострадала при пожар. Родителите на Гамзе били силно затруднени и се налагало да върнат заем равен на 6500 евро. Отделно трябвало и да платят разходите за изграждане на пътя.
И именно в тази критична ситуация се оказало, че никое добро не остава забранено.

Няколко седмици по-късно, пред вратата на семейството се появил местният областен управител Чанер Йълдъз. Всички заеми на семейство Коркут били платени от управата на провинция Мугла. Така от администрацията искали да благодарят на всеотдайния баща за чудото, което направил — да изгради път през планината, само и само да може дъщеря му да ходи на училище нормално.

Източник: razkritia
Най-вълнуващия момент в живота ми: Преспах с бившия си приятел, за да го обуча в изкуството на любовтаС Ален бяхме двойка около година, преди всеки от нас да продължи по своя път в живота. Връзката ни б…Oct 7 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!