Идея: 10 царски имена, които и днес родителите дават на децата си, вдъхновени от историята

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Въпреки че тенденцията при имената на деца постоянно се променя, има няколко от тях, които винаги са популярни. Те не принадлежат към нито едно време или място и просто са прекрасни. Това са петте женски и мъжки имена, които и днес родителите дават на децата си, а са вдъхновени от историята.
Момичета
София
Това е едно от най-популрните имена за момичета, а значението на думата идва от гръцката дума, която означава мъдрост. София е доста популярно име и много принцеси и кралици носят това име.
Изабела
Хубаво име от еврейски произход, което означава „посветен на бога“.Ще те гледам как си плащаш за мъките ни – моите и на децатаБяхме съседи. Цeлият вход разбираше кога Димитър се връща пиян. Крясъците, ругатните и псувните му, …May 22 2019vijti.com

Това име са носили много владетелки от френския, италианския, португалския и английския двор. Изабела в различни варианти се намира и при световните писатели Уилям Шекспир, Джейн Остин, Емили Бронте.
Елизабет
Това със сигурност е най-популярното кралско име за момичета.
Катарина
Това име се свързва с една от първите християнски светица – Катарина от Александрия. Значението на това име е невинна, неопетнена.
Виктория
Виктория е латинското име за победа, а в римската митология е богиня на победата.

Момчета
Александър
Най-известният носител на това име със сигурност Александър Велики. Това име означава и покровител на хората.
Филип
Това е името на бащата на Александър Велики, но и името на испански и френски крале. Много световни езици имат варианти на това име. На гръцки Филип означава „любител на коне“.
Хенрик
Това име в европейските езици има много варианти още от Средновековието и са го носили много немски, английски и френски управници. Неговото значение е владетел на къщата.
Петър
Най-известният Петър е Петър Велики. Име на гръцки език означава скала, камък.
Томислав
Томислав в съчетание от древноеврейското име Тома, което означава близнак и славянското Слава, имащо значението на слава.Наша бивша учителка: Сложете си камери в къщите, драги родители. Ще разберете какви деца отглеждате„Бях учителка. Героично издържах 20 години, а сега мета офиси. Някак по-спокойно ми е. Така започва …May 13 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!