Ето я марката, която карат най-лошите шофьори, според британското проучване

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Колата не е само средство за придвижване. Всеки автомобил си има свой характер и често той съвпада с темперамента на своя притежател.
Наскоро британски автосайт проведе статистическо изследване, което позволи да се разбере собствениците на кои коли са най-невнимателни и на какъв транспорт са собственици най-порядъчните автомобилисти.

Когато щурците бяха повече от колите: За времето на село преди жабите да станат покемони, а на лов да се ходи с кофички и мрежи, вместо със смартфони„Злото идва много бързо, а доброто сякаш минава по дългия път. От всички животни хората сме най-зли“…Oct 3 2019vijti.com

На кратко за експеримента
Било е организирано допитване, в което са участвали 2000 души. Целта е била да се изясни дали има връзка между марките на колите и лошото шофиране.

Всичките участници са собственици на 20-е автомобила, които през 2008 година са били признати за най-добрите във Великобритания.

Те анонимно са били помолени да споделят най-съкровените си тайни – дали са оставяли вдлъбнатини на други паркирани коли, псуват ли зад волана, когато засядат в задръствания и така нататък.

Въз основа на тези отчети са били направени и изводите от проучването.
Резултатите

Оказало се, че най-много собственици на „Ауди“ имат нужда от курс по самоконтрол и освежаване на уроците по кормуване.


При това 40% от собствениците на „Ауди“ са уверили, че едва ли някога биха се признали за виновни в нанасяне на щета на чужди автомобили.

Другите им престъпления са паркиране на две места, удари с други коли, отнемане на предимство, прояви на ярост и агресия.

По този начин се оказало, че шофиращите „Ауди“ са най-нечестните, невнимателните и неумелите.

Във всеки случай, такъв извод може да се направи на база даденото изследване.

Всичко все пак е доста субективно, възможно е в тези 2000 души да са попаднали най-непорядъчните собственици на германските коли.

На второ място се нареждат шофьорите на Land Rover.

Ако се говори за най-агресивните автомобилисти, то първенството се пада на собствениците на SEAT.

А притежателите на Volvo, както се оказва, са най-отговорните и внимателните.

Не е учудващо, все пак „Волво“ се славят със своята безопасност.

Видимо, въпросните коли са купувани от хора, за които този критерий е най-важният от всички. След тях се нареждат притежателите на Hyundai и Honda. Източник: БЛИЦ

Хората още тъгуват по него: Ако „Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб половината западни колиПреди четвърт век масово се отказахме от Лади и Москвичи, дори с цената на това да минем на 10-15 го…Sep 21 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!