Експерт разкри най-ефективния и евтин вариант за отопление

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Отоплението с термопомпа е най-ефективният и най-евтиният вариант за отопление в последните години. Освен това няма отделяне на фини прахови частици.

Системите се състоят не само от машини, които са с външно и вътрешно тяло, има и такива, които са само с външно тяло, обясни пред Радио София Георги Райчев – експерт в изграждането и монтирането на термопомпи.

„За да работи машината, е необходимо само електрическо захранване и водно отоплителна инсталация, която може да бъде с радиатори, конвектори или подово. Ако искате да се охлаждате, може да бъде комбинация от подово и вентилаторни конвектори“, каза Райчев.

Той добави, че термопомпите работят на хладилен принцип.

„Машината премества енергия от външния въздух вътре в къщата, за да може да ви стопли. Това е най-простият принцип на машината. При изпарение на хладилния агент отнема енергия от външната околна среда и при кондензация на този хладилен агент, който е предварително загрят от самия компресор, кондензира и отдава тази енергия вътре“, обясни Георги Райчев.

По думите му, не е необходимо къщата да има комин. За някои от хладилните агенти има изисквания за минимален обем на помещението.

„За мен това е най-добрият начин за отопление и охлаждане. Това е бъдещето“, коментира Георги Райчев.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!