Диетолог: За 30 секунди може да разберете имате ли недостиг на витамин D, ето как

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Според диетолога Инна Кононенко, дефицитът на витамин D в организма може да бъде разпознат с просто упражнение. Нарича се Crane Pose.

Застанете на един крак, разтворете ръце и затворете очи. Ако не можете да издържите в тази поза 30 секунди, тогава има голяма вероятност тялото ви да страда от дефицит на витамин D.

Това се дължи на факта, че витамин D регулира координацията на тялото и мускулния тонус, отбелязва специалистът.

Ето защо, ако често не можете да поддържате добър баланс, помислете дали се храните добре. Необходимо е да помислите за посещение на специалист, за да може да коригирате храненето си.

С началото на пандемията все повече хора са започнали да се изследват за недостиг на витамин D

Rospotrebnadzor по-рано каза, че от началото на пандемията руснаците често започнали да търсят изследвания за недостиг на витамин D.

Известно е, че витамин D намалява риска от остеопороза, сърдечни заболявания и дори рак, е много важен за организма. По време на пандемията този витамин стана изключително популярен, тъй като според лекарите защитава от коронавирус./ Zdrave.to

Значението на витамин D в човешкия организъм-Къде се съдържа и защо е необходим Препаратите и продуктите, съдържащи витамин D, най-често представляват интерес за младите майки, …May 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!