Девет невероятни стайни растения, които почистват въздуха по-добре от всяко устройство, което можете да си купите!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Най-добрите почистващи въздуха средства, които може да сложите вкъщи

Мръсният въздух, който циркулира в домовете ни е една от основните причини за различни заболявания. Различни видове бактерии, плесени, прах и въглероден диоксид замърсяват въздуха около нас.

За щастие винаги можем да разчитаме на стайните растения и тук са девет от най-добрите почистващи въздуха средства, които може сложите вкъщи или в офиса – и като резултат ще дишате по-лесно.

Какво да направим стъпка по стъпка, за да цъфти мушкатото от март до ноември Това е може би най-разпространеното и обичано цвете от домашната градина – мушкатото  (peralgonium…Jun 15 2020vijti.com

Хризантеми

Потвърдено от НАСА това растение е истински звяр за пречистване на въздуха.

Премахва амоняк, бензол, формалдехид, и ксилол от въздуха на Вашия дом. Популярно и евтино, както и могат да бъдат засадени навън. 

Хлорофитум

Хлорофитумът е най-добрият вариант за тези, които не разполагат с достатъчно свободно време и винаги забравят да поливат цветята си. От гледна точка на грижи това растение е много не изискващо и поглъща всички химикали, които пръскате докато почиствате на апартамента.

 

Драцена

Има повече от 40 вида на това растение, така че определено ще имате избор. Много добро средство за прочистване на въздуха от бензен, трихлоретилен. Въпреки това следва да имате предвид, че е токсичен за котки и кучета, така че не е добра идея, ако живеете в апартамент с домашни любимци.

 

Фикус

Изключително популярен по света. Ако го поставите в голяма саксия и оставите да расте, може да се постигне наистина впечатляващи размери. Като цяло обаче, височината е около 60 до 120 cm. През пролетта и лятото можете да го оставите на открито.

 

Спатифилум

Изключително красиво цвете и наистина трудно да се убие. По принцип то цъфти през лятото, предпочита сенчести и влажни места (макар и не мокра) почва. Поглъща амоняк, бензол, формалдехид и трихлоретилен.

 

Нефролепис, папрат

Това растение обича влажни зони и отразена светлина. Банята е перфектното място и растението е чудесно за почистване на въздуха от ксилол.

 

Сансевиера

Това растение може да се види навсякъде, най-вече в офиси и ресторанти. Защо? Защото не изисква почти никакви грижи. Трябва да се полива веднъж месечно: обича сух въздух и малко слънчева светлина. Помагат за премахването на бензол, формалдехид, трихлоретилен и ксилол от въздуха в помещенията.

 

Хамедорея

Тази палма е чудесна за почистване на формалдехид във въздуха. По-добре я поставете на перваза на прозореца, за да има достатъчен достъп на слънчева светлина. Може да нарасне до 3 метра височина и  изглежда страхотно. Премахва бензол, формалдехид и трихлоретилен.

 

Алое Вера

Алое Вера е растение за всички поводи. Може да лекува изгаряния и настинки, но и пречиства въздуха перфектно. Един алое вера растение може да освежи всеки малък апартамент. Премахва формалдехид ефективно от въздуха в помещенията.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!