Веднъж се издъних и издадох държавна тайна. Тя ми каза „Повече няма да споделям с теб“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В памет на журналистката Нери Терзиева в Градската художествена галерия ще бъде представена „Книга за Нери“. Тя е написана от съпруга ѝ Евгений Тодоров и разказва за битките, загубите и победите на журналистката.

„Започнах да пиша тази книга не като книга. Исках да оставя за внуците неща, които си спомням. Текстът беше написан спонтанно. Когато много хора разбраха, че събирам спомените си, казаха да издам книга. Така се появи тази книга. Някой път си мисля, че ако беше отлежала, щеше да бъде написана по друг начин“, разказа съпругът на Нери Терзиева Евгений Тодоров.

По думите му тя не е споделяла много за професионалния си живот с него.

„Описал съм един епизод, когато се издъних и издадох една тайна, без да знам, че е държавна тайна и тя каза „Повече няма да споделям с теб“. Не допускаше компромиси в работата си. Не съм чул от нея да каже „налага се еди си какво, такава е ситуацията“. Опитваше се да бъде себе си. Това ѝ носеше негативи, „тухли четворки“ – нейна крилата мисъл. Казва „Когато винаги нещо започне да ми се получава, някой ме замеря с тухла четворка“, каза пред bTV Евгений Тодоров.

Въпреки трудностите и предизвикателствата, Нери Терзиева успя да сбъдне детската си мечта – да бъде журналист. А след края на активната и работа като журналист се превърна в блестящ учител, ментор и приятел, обучил стотици млади репортери на журналистика по нови правила.

„Последните две години за пръв път от 45 години тя си беше вкъщи и общуваше онлайн. Единствените ѝ светли мигове бяха след успешна лекция или разговор и може би ѝ беше последната надежда в живота.

Времето не ѝ стигна да види, че това, за което тя се бори цял живот, се реализира. Според мен тя си отиде разочарована от това, което става“, сподели още Евгений Тодоров.

В „Книга за Нери“ Евгений Тодоров пише за много неизвестни неща от живота в телевизиите, както и от международния живот.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!