Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Брат брата не храни, но тежко на този, който го няма.“ Всеки, който има брат или сестра, знае колко истина и мъдрост има в тези думи. Вижте една красива история за силата на братската обич и си си спомнете, че ако имате брат или сестра, вие сте невероятни късметлии. Пазете тази любов и не позволявайте тя да се разруши заради имоти, семейни спорове и дребни сметки.

Ад: Брат и сестра убиха двете си деца, за да прикрият връзката сиПърва жертва на кръвосмешението паднал 13-годишният Тристан, а после и 14-годишният Блейк Любовна вр…Nov 14 2019vijti.com

Двама братя работели заедно в семейната ферма. В края на всеки ден двамата братя делели всичко по равно – печалбата и плодовете на съвместния си труд.

Един ден първият брат, който живеел сам, си казал: „Не е честно да делим всичко по равно. Аз съм сам и нямам нужда от кой знае колко. А брат ми трябва да храни голямо семейство. Нека за него да има повече“.

Затова започнал всяка вечер да взима по един чувал зърно от своя дял и като се промъквал тайно през оградата между домовете им, го хвърлял на братовия си куп.

В същото време другият брат, който имал жена и три деца, си мислел: „Не е честно да делим всичко по равно. В края на краищата аз имам семейство, имам жена и деца, които ще ме гледат на старини. А брат ми си няма никого. Нека за него да има повече“.

И така, той също всяка нощ вземал по един чувал зърно и го слагал при дела на брат си.

И двамата много се чудели защо запасите им от зърно не намаляват. Докато една тъмна нощ се сблъскали един в друг. И така разбрали какво са правили толкова време. Пуснали чувалите и се прегърнали.

А Бог ги дарил с дълъг и спокоен живот. Защото Бог винаги награждава доброто, направено от сърце.

Не е задължително да вършиш велики неща. Може да направиш нещо малко, но с огромна любов.

Източник: Gnezdoto

Братът на Иван Гешев е началник на охраната на Румен РадевБратът на Иван Гешев е сред най-авторитетните служители на НСО и началник на охраната на президента …Nov 14 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!