Ако откриете петна като от белина на бельото си, по-добре е да знаете какво означава това:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато имаме нужда от определена информация, първото нещо, към което се обръщаме е интернет. За разлика от преди много години, когато хората отиваха направо в библиотеката, за да търсят знания, сега това знание е само на един клик разстояние.

Наскоро беше публикуван въпрос с нетърпение да разбере защо по бельото им понякога има петна от белина. Е, оказа се, че много дами искат да знаят отговора на въпроса, осъзнавайки, че не са сами и че много други са се сблъскали с този „проблем“.

Както винаги, мнозина побързаха да дадат отговори. Оказа се, че естествените нива на рН на вагината наистина произвеждат тези избелващи петна.

Според експерти това не е причина за безпокойство. Напротив, това е индикатор, че вашите нива на pH, които показват колко кисела или алкална е дадена течност или вещество, са нормални.

Сега, когато всички са наясно, че е напълно нормално да се открият по-светли петна по женското бельо поради киселинния характер на вагината, с pH диапазон от 3,8-4,5. Време е да изоставим идеята, че това е резултат от лоша хигиена. Всъщност здравата вагина е тази, която може да избели тъканта, каза д-р Ванеса МакКей, акушер гинеколог.

Тя обясни, че вагината има естествена секр

еторна система, която й позволява да се почиства. Тя е защитен от добрите бактерии, които съдържа.

Националните здравни институти посочват, че pH на вагината обикновено варира от 3,8 до 5,0, което означава, че е по-скоро киселинно в сравнение с нормално неутралното pH ниво от 7.

„Нарушаването на естествения баланс може да доведе до инфекции, но е напълно нормално и здравословно жените да имат бистър или бял секрет от вагината си“, добави д-р Маккей.

Ако сте били сред тези, които се чудят каква е причината за тези петна, сега можете да сте спокойни.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!