Любимката на България – Крисия: Как продължи животът й след шоуто и с какво се занимава сега

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Преди около 5 години – през 2013 г., някъде около Коледа – едно ангелолико момиченце се яви на кастинг в „Шоуто на Слави“ и само за пет минути покори България с изпълнението си на Listen на Бионсе. Никой не разбра откъде това сладко малко дете, ама толкова малко, че сякаш спокойно можеше да се побере в лодка от орехова черупка, досущ като Малечка-Палечка от приказката, извади този мощен соул глас. Още пò не разбрахме обаче откъде това 9-годишно момиченце, което видимо бе живяло като истинска принцеса, обичана и обгрижвана, извади тази особена „тръпка“, която песента изисква, емоцията, дълбочината, как разказа история, която на тази възраст няма как да познава! Все едно гласът й знаеше и разбираше повече от нея самата. Всички, гледали кастинга, са усетили това, защото… ами иначе нямаше да има милиони гледания, нали така?
Слави Трифонов доказа, че Крисия наистина има място в сърцето муСърцето на Слави Трифонов явно се разтопило на сбогуване с Би Ти Ви. Защото във филмчето за сбогуван…May 9 2019vijti.com

В следващите две-три години Крисия Тодорова не само се превърна в истинско дете звезда, участва на няколко концерта на Слави и Ку-Ку Бенд, където пя пред многохилядна публика, но и спечели на страната ни второ място на детската Евровизия през 2014 г.,
а впоследствие – и домакинството ни на следващото издание на конкурса.
Въобще за един период от време тя бе нещо като най-добрата „реклама“ на България, най-красивото послание, което можехме да отправим към света и под което бяха готови да се подпишат огромна част от българите,
а подобно обединяване, знаете, се случва доста рядко.

После Крисия изведнъж се скри от светлините на прожекторите. Вероятно защото порасна и трябваше да отдели време на тийнейджърството. Сега тя е на 14, живее и учи в София и е истинска красива млада дама. С над 53 хиляди последователи в инстаграм, а на тийнейджърски език за България това значи много. Майка й Ангелина ни каза, че двамата с баща й и двете й сестри, с които живеят в Разград, не я посещават често в София. „Но с нея имаме много силна връзка. Знам, че е страхотно упорита, и затова не се съмнявам, че ще постигне онова, което е решила. Всяка майка има своите страхове, а аз съм от майките с повече такива. Много пъти съм се питала дали тази популярност няма да се отрази лошо на все още детската й психика, дали това не е прекалено голям товар за нея, дали ще издържи на това темпо… Но тя винаги се е справяла и се възхищавам на силата и упоритостта й.“

Крисия, майка ти каза, че програмата ти е много натоварена. С какво?
С уроци най-вече, а през останалото време с другите ми любими неща – фитнес, рисуване или просто разходки с приятелките ми. Още не съм си намерила танцова школа, в която да се запиша, но и това ще стане, защото танците много ми липсват.
От тази година съм ученичка в Музикалното училище „Любомир Пипков“ в паралелка поп и джаз пеене.
Бързо свикнах със София и с новите съученици.
Сигурно защото никой не ме посрещна с онова изражение, с което някъде посрещат „известната“ Крисия, а ме приеха естествено и сърдечно.

Беше ли ти трудно да се разделиш с дома и семейството си? Все пак си само на 14.
Трудно и тъжно, но знаех, че трябва да продължа по този път напред, ако искам да се развивам. Аз много обичам учителката си по пеене от Разград Свилена и с нея също ми беше много мъчно да се разделя, понеже тя винаги ми е била повече от учителка, истински приятел! Новата ми учителка, г-жа Маринкова, обаче също е много добър музикален педагог.
Харесва ми да съм самостоятелна, да се справям сама, така се уча.

За дете като теб, което вече е познало доста от добрите, но вероятно и от лошите страни на това да си известен, трудно ли е да създава приятелства?

Според мен приятелства, истински, винаги трудно се създават и запазват, независимо дали си известен или не. По принцип не всеки е готов да бъде искрен с теб, да ти се довери и да можеш и ти да му се довериш, да е отговорен към теб… Изгубих хора, които преди съм смятала за приятели, но пък срещнах нови и това си е съвсем естествено.

Случва ли ти се понякога да си гледаш онзи прословут кастинг, на който Слави Трифонов те избра за участие в конкурса за място в шоуто му? Какво си спомняш от онзи ден?

Наскоро с една приятелка решихме да гледаме това клипче заедно и най-странното беше, че доста моменти оттогава ми се губят. Помня, че бях забравила за камерите в студиото, не се притеснявах, а ми беше много забавно. Не бих променила нищо, ако можех да върна времето назад. Пътят, по който минах, ме научи на много неща, направи ме по-зряла и по-силна.

На концертите на Слави и Ку-Ку Бенд, на които участваше, се събираха десетки хиляди хора. Какво е за едно дете да излезе и да пее пред многохилядна публика?

Чувството е неописуемо! Голямата сцена, светлините, адреналинът и най-вече това да усещаш и да получаваш любовта и енергията на публиката… Благодарна съм за възможността да изпитам всичко това! Помня чувството – сърцето ти започва да бие ускорено, ръцете ти започват леко да треперят и се изпълваш с невероятна енергия и щастие! Трудно заспивах след това.

А имаше ли „кошмарни“ гафове, за които не искаш да се сещаш? Как преодоляваш такива моменти?

Имала съм ситуации, в които не съм успявала да се справя така, както мога. Когато емоцията е прекалено силна, се случва да ти попречи да овладееш гласа си. Чувствам се доста зле след изпълнение, но се опитвам бързо да преодолявам момента и да гледам напред. Мама винаги ме е съветвала да не се отказвам, да не се предавам, а аз слушам най-много нейните съвети.

Липсват ли ти шоуто, телевизията, концертите, хората?

Липсват ми моментите и хората от екипа, с които имам прекрасни изживявания.

Имало ли е за теб момент, в който популярността е била на път да ти позамае главата?

Да, обаче си мисля, че всеки популярен човек е минал през това. По-важното е, че бързо влязох в релси.

Голяма част от хората смятат, че на децата звезди им се отнема детството и така нататък… На теб какво ти отнеха работата и популярността?

Не мисля, че детството ми е било отнето. Изживяла съм си всеки един момент като нормално дете и не съм се лишавала, нито някой ме е лишавал от каквото и да било.

Ако можеше ти да вземаш решения и да приемаш закони, какво би променила в образователната система в България?

Бих премахнала учебниците и бих въвела електронни. И материалът трябва да бъде представян по-интересно и по по-достъпен начин.

Да направим един кратък блиц. Каква музика слушаш? Имаш ли си любима звезда?

Обичам да пея и слушам джаз. Буквално мога да кажа, че джазът е в кръвта ми. Една от любимите ми изпълнителки е Billie Eilish.

Кое ти е любимото място и къде би искала да отидеш?

Любимо място нямам, най-важното е да съм със семейството ми. Иначе ми е интересно какъв е животът в Китай.

Коя ти е любимата храна? Можеш ли сама да си приготвиш нещо?

На мама картофеното пюре ми е любимо. Ако искам, мога да си приготвя всичко.

Какво си мечтаеш да ти се случи в живота и в професията?

Успехи, където и да съм по света. И да бъда щастлива.
Източник: ЕВА
Слави Трифонов откри своята нова КрисияСлави Трифонов намери новата Крисия. Тв водещият организира кастинг за таланти под надслов „Нова зве…Apr 22 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!