Тинктура от люляк: Правя си я всяка година по това време и много ми помага за болки в краката и ръцете

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Болките в краката и ръцете, които се обострят най-много през нощта, обикновено се дължат на затруднения със ставите. Свикнали сме да неглижираме тези болезнени състояния, докато не дойде моментът, в който изпитваме трудност не само вечер, но и сутрин, още преди да сме станали от леглото.
За жалост обаче, болкоуспокояващите имат кратковременен ефект.
За да помогнете на тялото си да възстанови доброто състояние на ставите, може да приложите следната природна рецепта.
Пропорциите са: 1 ч. ч. цвят от люляк с 1/2 литър силна ракия и оставете сместа да престои на тъмно място за около 1 седмица. През това време не забравяйте от време на време да я разклащате добре.
Мед от глухарче- универсален лек за 1001 болестиЛюбимото на нашите баби глухарче не случайно се нарича домашен лекар от тях . Всички негови съставни…Apr 10 2019vijti.com

Мажете се с готовата люлякова тинктура или правете компреси с нея върху болезнените места, всяка вечер преди лягане. Останете с компреса през цялата нощ. Сами ще забележите ефекта още след първите няколко процедури, когато на сутринта ставате много по-лесно от леглото.
Мехлем от люляк при невралгия
От люляк може да приготвите и изключително ефективен мехлем, помагащ при невралгия. Вземете няколко люлякови пъпки и ги смилете.
Една чаена лъжица от получената маса прибавете към 4 супени лъжици разтопено на водна баня масло или свинска мас. Мехлемът се втрива във възпалените места в период на обостряния.

Освен при невралгия помага и при ставни болки.
А ето и още един вариант за тинктура за разтривки при шипове, артрит и болки в ставите. Вземете 1 супена лъжица люлякови цветове (нарязани) и същото количество листа от растението.
Прибавете и 1 супена лъжица стрита на прах върбова кора. Цялата тази смес залейте с 500 мл водка. Оставете тинктурата да престои 3 часа. След това я сложете на котлона за няколко минути и прецедете.
В тази течност натопете парче марля. Приложете го върху засегнатата област. Оставете го да престои там в продължение на 2 часа.

При диабет
Вземете 2 супени лъжици люлякови пъпки и ги изсипете в 500 мл вряща вода. Оставете ги да се киснат един час, след което прецедете течността. Приемайте от нея по 1 супена лъжица преди ядене. Този лек се препоръчва за употреба при диабет.
Няколко златни рецепти с глухарче, които помагат за всякакви болестиТака глухарчето винаги е присъствало в нашето меню през пролетта и зимата. През пролетта се бере глу…Apr 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!