Таханът: Цери болен стомах, кости и нервна система

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Неслучайно народната медицина определя тахана като истински еликсир за общото здравословно състояние на организма. Приеман сутрин на гладно по 2-3 с.л., той е отлично средство за протекция на стомашно-чревния тракт. Представата ни за тахана най-често включва хумус, халва, сос за салати или продукт за веган сладкиши. Той обаче също така би могъл да бъде животоспасяващо лекарство. Едно ново проучване показва, че таханът може да намали риска от сърдечно-съдови болести с 39% само за шест седмици.

Ей голяма работа е тази диета. Признах я, за 1 седмица ми паднаха дънките, няма друга такава диета, топиш се със секундиОтървете се от комплексите и наднорменото тегло с картофена диета Ред е да ви срещнем с картофена ди…Jan 10 2020vijti.com

Таханът винаги е препоръчван като натурална храна за всички, които искат да бъдат здрави. За най-полезен се смята сусамовият тахан. Той съдържа редица полезни съставки – като растителни фибри, есенциални мастни киселини и калций. Едно от свойствата на тахана е благотворното му и успокояващо действие върху храносмилателната и нервната системи. Той е ефикасен при редица стомашни проблеми, препоръчва при всякакви стомашни неразположения. За да бъде той най-полезен за вас и вашите близки, то го смесете с пчелен мед. За да се приготви, смесете тахана и меда в съотношение 1 към 1 или по ваш вкус, например 2 към 1 в полза на меда. От полученото се приема по 1 супена лъжица сутрин на гладно.

 Таханът не отстъпва на зехтина

по отношение на ползата за кръвоносните съдове и костите. Според проучвания той има по-високо съдържание на белтъци дори от сиренето, месото и соята. Приетото сусамово масло се усвоява напълно от организма. В 100 г сусам могат да бъдат открити 30 г белтъчини, 60 г мазнини, 20 г въглехидрати, 4 г влакнини и 2.5 оксалати.

За стабилизиране на костната система се препоръчва студено пресован черен тахан. Той най-добре запазва в себе си всички витамини и минерали. В него се съдържат висококачествени мазнини, незаменими аминокиселини, витамини – Е, РР, В1, и микроелементи – силиций, фосфор, магнезий, калий, калций.

Сусамовият тахан е полезен както за деца, така и за възрастни. Основната причина е високото съдържание на калций. Той стабилизира костите на подрастващите и намалява разреждането на калция в костите при възрастните.

Таханът имам както вътрешно, така и външно приложение. Външно се използва при възпаления на гърлото, гласовия апарат, зачервявания и изгаряния на кожата. Вътрешно като лекарство се използва най-вече при гастрит, колит и язва. Освен това действа добре при отслабнала имунна система.

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Нова правителствена болница, която да се грижи за здравето на…
error: Content is protected !!