Тази отрова ядем всеки ден и не е нито захар, нито сол, а се използва даже в психиатрията

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Ето как изглежда натриевият глутамат Е621 – добавката, която се слага в големи количества в почти всички храни и ресторантьорите я познават доста добре, добавят я за да усили вкуса на храната . Бял кристален прах, който прилича на сол и захар.
Водният му разтвор има вкус на месен бульон.
Може да бъде добавен към всякаква храна.
Натриевият глутамат води до увеличаване на апетита, преяждане и до наднормено тегло.
Отпада изискването храните за деца да отговарят на Българския държавен стандартБраншови организации настояват изискванията на Българският държавен стандарт (БДС) да бъдат задължит…Oct 9 2019vijti.com

Използва се в психиатрията с цел да превъзбуди клетките на главния мозък, действието му е като на наркотик, прониква лесно в кръвта и мозъка и води до променяне на гените, които отговарят за вкусовите усещания. Натриевият глутамат се съдържа и във всички колбаси, кренвирши, луканки, наденици, суджуци и др., чипсове, готови супи, консерви, бира и много други.
Безвредната доза за тялото на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам.
Днес в света се употребяват около 200 хиляди тона годишно от тази добавка.
Симптомите на предозирането от Е621 се наричат “ синдром на китайския ресторант ” и биха могли да бъдат сънливост, мигрена, нарушаване на зрението, сърцебиене, нарушаване на хормоналния баланс, гадене, слабост, световъртеж, болки в гърдите и други.

Открит е през 1907 г. в Япония от Икеда Кикунае , който в експерименти открил, че веществото усилва вкуса на месните храни. По-късно станало ясно, че натриевият глутамат преобразява “чудодейно” и много други храни. Той не само усилва натуралните вкусови качества на продуктите, но подобрява вкуса и аромата на консервите, продуктите на фаст-фуда, лошокачественото месо, замразените продукти.
Натриевият глутамат позволява на производителите на храни да икономисват месото и други естествени компоненти.
Той е доста популярен в Америка и благодарение на него там се купуват повече храни.

По време на опити изследователи добавяли натриев глутамат в храната на мишки и те ослепели.
Една от негативните последици от употребата на натриевия глутамат е, че той влияе върху рецепторите на езика, които с течение на времето влошават вкусовото възприемане на храната.
Често пъти поради натриевия глутамат, който прави храните много вкусни, ние не можем да спрем да ядем всякакви боклуци като чипсове, снаксове, готови супи и пр. Той предизвиква привикване, т.е. човек на подсъзнателно ниво предпочита продукти, които го съдържат, и това е добре дошло за производителите, тъй като се увеличават продажбите им.

Помнете! Производителите на храни имат изгода да употребяват Е621, тъй като с тази добавка, намаляват себестойността на продукцията и маскират некачествената стока, т.е. продукцията, която трябва да бъде бракувана. Бъдете внимателни при избора на хранителни стоки, четете информацията на опаковката на продукта. Използвайте натурални подправки в готвенето.
Източник: lekuvai.bg
Пазете си здравето: Черният списък на най-отровните и вредни храни на българския пазарТова са най-опасните и вредни храни, които не трябва да ядем никога, ако искаме да бъдем здрави По д…Oct 3 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!