Скрити симптоми на Ковид, които никой не забелязва, докато не стане късно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С възникването на мутациите на коронавируса започнаха да се появяват и симптоми на болестта , които нямат нищо общо с традиционните. Досега сигурните белези за коронавирусна инфекция бяха висока температура, настинка и загуба на миризма.

Учените силно препоръчват да знаем възможността covid да проявява различни симптоми. Според тях това е важно да се знае, тъй като в света вече нахлува следващата вълна на COVID-19 , причинена от активността на мутационни щамове на вируса.

Експертите настояват да не се пренебрегват следните симптоми, дори ако се появят при липса на класическите признаци на коронавирусна инфекция .

Представяме ви няколко нетипични, но сигурни симптома на коронавирус :

Зачервяване на очите. Изследователите говорят за така наречения синдром на розово око, който наподобява конюнктивит. Също така е придружено с оток на клепачите, обилно сълзене

Задух. Затруднено дишане, при което освен това може да почувствате силно безпокойство, страх, учестен пулс, също може да бъде един от признаците на инфекция.

Стомашни проблеми. Когато причинителят на COVID-19 навлезе в лигавицата на храносмилателния тракт, последиците от реакцията могат да бъдат диария, гадене, спазми и коремна болка.

Астения. Проучванията показват, че до 60% от хората, които смятат, че са се сблъсквали с коронавируса, се оплакват от умора, слабост, мускулни болки в продължение на почти шест месеца след появата на първите симптоми.

Възможно е развитието на астеничен синдром, при който повишената умора се комбинира със симптоми под формата на промени в настроението, нарушения на съня, невъзможност за дълго време да се занимавате с физическа или умствена работа, непоносимост към силни звуци, ярка светлина.

Неврологични нарушения. Тези признаци на коронавирус включват умствена скованост, лош поток на мисълта, проблеми с паметта, липса на сън или прекомерна сънливост.

Сърцебиене. Според проучване, публикувано в JAMA Cardiology, над 70% от пациентите с COVID изпитват някаква форма на сърдечно увреждане поради възпаление, причинено от вируса. От своя страна чувството за бързо трептене и удари на сърцето може да бъде предупредителен симптом за инфекция.

Заразената с Ковид Софи Маринова: Куче като мен не мреГласовитата певица Софи Маринова не се появи на последния лайф на „Като две капки вода“, а от шоуто …Apr 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!