Рецептата на имунолога – тези храни правят организма устойчив на коронавируса и засилват имунитета:

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Всички знаем, че за да пребори вирусите, тялото ни трябва да е достатъчно здраво и силно. А средството, което изгражда железен имунитет, е храната, която поемаме. Имунологът от УМБАЛ „Александровска“, доц. Снежина Михайлова , посочи част от храните, за които се предполага, че противодействат на разпространения в момента коронавирус: в  чесъна има вещества, които пазят от вируси. Селенът и цинкът пък имат имуностимулиращ ефект върху организма ни.

103-годишна жена се възстанови от коронавирус за по-малко от седмица 103-годишина жена от Китай се е възстановила от коронавируса за шест дни след обстойно лечение в У…Mar 13 2020vijti.com

Водещият Виктор Николаев пък цитира думите на руски лекар и учен проф. Дмитрий Еделев, който препоръчва да пием вода само от проверени източници, да консумираме повече топли напитки, да се храним с гореща супа или изпечено основно ястие и да изхвърлим от менюто си суровите и необработени храни.

стар чесън

Професорът съветва да ядме бразилски ядки, чесън и джинджифил, тъй като тези продукти били богати на селен. Цинк пък съдържат морската риба и черният хляб, елдата, стридите, месото, фасула и ядките.

„Имунната система изисква постоянни грижи. Трябва да има балансирано хранене с много зеленчуци, плодове и протеин. Ако плодовете не са добре почистени, има опасност от заразяване, тъй като вирусът издържа определено време върху повърхности“, заяви доц. Михайлова.

Заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзаров пък каза, че лекарство срещу коронавируса все още няма, но такова се разработва. Някои от тези, с които се лекуват СПИН и малария, действат добре срещу коронавируса, добави той.

Зъболекарски кабинети, които се намират в по-големи лечебни заведения, където се струпват хора, не е препоръчително да се посещават, заяви лекарят. Той съветва хората да използват за дезинфекция твърд алкохол с по-голям градус, при липса на дезинфектанти в аптеките. Д-р Брънзров предупреди, че пациентите с коронавирус, които развиват тежка вирусна пневмония, трябва да следят състоянието си и при задух веднага е нужно да бъдат хоспитализирани.

Още при появата на първите симптоми тези хора трябва да бъдат изолирани, каза още той.

Последното пророчество на ясновидеца Божидар Караджов кога ще се справим с коронавируса-Видео Новият коронавирус, ще започне да отшумява за около месец. Това е ексклузивното предсказание на яс…Mar 13 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!