Проф. Кантарджиев: Който е ухапан от кърлеж в градска среда, да изпие доксициклин

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Проф. Тодор Кантарджиев каза какво трябва да предприемат хората, които са ухапани от кърлежи. „Пред Националния център има опашки. Всеки носи в тоалетна хартия кърлеж, защото някой им е казал колко е важно да се изследва кърлежът. Който е ухапан в градска среда е необходимо да изпие доксициклин“, съветва проф. Кантарджиев.

Той е на мнение, че хората в България обичат да се струпват там, където има и други. „Българинът обича опашките още от едно време. И гражданите като минат пред Националния център и се интересуват какво се случва. И като разберат, че хората са се наредили да изследват кърлежи, те почват да се питат какво да правят, като нямат кърлеж, за да могат да се наредят. И от опашката им казват да отидат отсреща в градинката, да се сдобият с кърлеж и да се върнат на опашката“, с чувство за хумор професорът обяснява тълпата от хора пред Националния център след нашествието на кърлежите.

Ако искате да извадите КЪРЛЕЖ безопасно, нужен ви е само КОНЕЦ (ВИДЕО)Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да прекарва колкото се може повече време навън сред природа…Jun 26 2021vijti.com

„Гледането на кърлежи в Националния център не е от огромно значение. Ако има борелия трябва да се види дали е заразил човека“, допълни той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Проф. Кантарджиев подчерта, че последната година за едно е доста по-интензивна в сравнение с минали. Той се занимава с контрола на инфекции и покрай коронавируса му се отвори допълнителна работа, пише burgas24.bg.

В световен мащаб се появиха нови методи за изследване на Ковид-19, а проф. Кантарджиев обясни, че одобрява някои от тях. „Близалките за деца са много добра идея, по-лесно е от бъркането в гърлото, защото е болезнено.

Критиците щяха да ни съсипят, ако бяхме въвели тези метода. Привърженик съм и на ваксинирането в колата, както и на бързите тестове. Харесва ми и идеята на тази камера, в която влизаш и крещиш, пееш, за да се види дали си заразен с Ковид-19. Да разберат някои хора, че силното говорене и викане води до зараза и затова са важни маските“, гласи коментара му по повод нови световни метода.

„Много българи ще се върнат от чужбина, където има притеснителни варианти на коронавирус. Нека не се събират веднага с други хора, да имат едно наум, че в тях може да има тези варианти на вируса“.

„Най-хубавото на изминалата година  е, че станах дядо. Заслужава си да доживееш този момент и да станеш дядо. Ще го уча на спорт. Той е важен, особено за младите хора. С мои приятели тренирахме джудо интензивно. Запалих се след казармата, като започнах да следвам. Спортът е важен за психиката, за здравето и самочувствието. Привърженик съм на индивидуалните спортове. Моят спаринг партньор е проф. Свинаров.

Баща ми искаше да ходя във военно училище, но аз предпочетох медицината. Татко беше лекар, на съпругата ми родителите, моята съпруга беше, синът ми също. Явно е в нашето ДНК“, категоричен е професорът.

Как да извадиш кърлеж без пинсета – 3 лесни и безопасни начина (Видео):Най-лесният и удобен начин да извадите засмукан кърлеж е да използвате пинсета. Ако обаче нямате тоз…Jun 10 2021vijti.com


Източник: Petel

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!