Проф. Кантарджиев: Който е ухапан от кърлеж в градска среда, да изпие доксициклин

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Проф. Тодор Кантарджиев каза какво трябва да предприемат хората, които са ухапани от кърлежи. „Пред Националния център има опашки. Всеки носи в тоалетна хартия кърлеж, защото някой им е казал колко е важно да се изследва кърлежът. Който е ухапан в градска среда е необходимо да изпие доксициклин“, съветва проф. Кантарджиев.

Той е на мнение, че хората в България обичат да се струпват там, където има и други. „Българинът обича опашките още от едно време. И гражданите като минат пред Националния център и се интересуват какво се случва. И като разберат, че хората са се наредили да изследват кърлежи, те почват да се питат какво да правят, като нямат кърлеж, за да могат да се наредят. И от опашката им казват да отидат отсреща в градинката, да се сдобият с кърлеж и да се върнат на опашката“, с чувство за хумор професорът обяснява тълпата от хора пред Националния център след нашествието на кърлежите.

Ако искате да извадите КЪРЛЕЖ безопасно, нужен ви е само КОНЕЦ (ВИДЕО)Лятото е в своя разгар и всеки се стреми да прекарва колкото се може повече време навън сред природа…Jun 26 2021vijti.com

„Гледането на кърлежи в Националния център не е от огромно значение. Ако има борелия трябва да се види дали е заразил човека“, допълни той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Проф. Кантарджиев подчерта, че последната година за едно е доста по-интензивна в сравнение с минали. Той се занимава с контрола на инфекции и покрай коронавируса му се отвори допълнителна работа, пише burgas24.bg.

В световен мащаб се появиха нови методи за изследване на Ковид-19, а проф. Кантарджиев обясни, че одобрява някои от тях. „Близалките за деца са много добра идея, по-лесно е от бъркането в гърлото, защото е болезнено.

Критиците щяха да ни съсипят, ако бяхме въвели тези метода. Привърженик съм и на ваксинирането в колата, както и на бързите тестове. Харесва ми и идеята на тази камера, в която влизаш и крещиш, пееш, за да се види дали си заразен с Ковид-19. Да разберат някои хора, че силното говорене и викане води до зараза и затова са важни маските“, гласи коментара му по повод нови световни метода.

„Много българи ще се върнат от чужбина, където има притеснителни варианти на коронавирус. Нека не се събират веднага с други хора, да имат едно наум, че в тях може да има тези варианти на вируса“.

„Най-хубавото на изминалата година  е, че станах дядо. Заслужава си да доживееш този момент и да станеш дядо. Ще го уча на спорт. Той е важен, особено за младите хора. С мои приятели тренирахме джудо интензивно. Запалих се след казармата, като започнах да следвам. Спортът е важен за психиката, за здравето и самочувствието. Привърженик съм на индивидуалните спортове. Моят спаринг партньор е проф. Свинаров.

Баща ми искаше да ходя във военно училище, но аз предпочетох медицината. Татко беше лекар, на съпругата ми родителите, моята съпруга беше, синът ми също. Явно е в нашето ДНК“, категоричен е професорът.

Как да извадиш кърлеж без пинсета – 3 лесни и безопасни начина (Видео):Най-лесният и удобен начин да извадите засмукан кърлеж е да използвате пинсета. Ако обаче нямате тоз…Jun 10 2021vijti.com


Източник: Petel

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!