Проф. Балтов: Вирусът е изкуствено създаден в лаборатория

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„COVID-19 е изкуствено създаден в лаборатория. Вече мога да го кажа. За мен това е един тунингован вирус, в който има лабораторен принос“.

Това заяви пред Нова телевизия директорът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов.

Той обясни, че на това заключение навежда пълното разминаване в поведението на COVID-19 с принципите на вирусологията.

Проф. Генчо Начев след коронавируса: 9 нощи спах седнал, не можех да легнаБях първият в България, който беше лекуван с ремдесивир, разказа директорът на УМБАЛ „Св. Екатерина“…Oct 12 2020vijti.com

„Аз съм неспокоен от това как колегите ми работят. През последните два месеца всички се отпуснаха. Решиха, че тези неща са преминали и че едва ли не остава някаква опашка. Виждате, че от началото на октомври случаите нараснаха, но това не доведе до мобилизиране на всички колеги, които работят в системата”, каза още професорът.

Според него това е един от по-големите проблеми на медиците, тъй като има случаи, които не могат да бъдат прихванати от PCR тестове. Той е на мнение, че тези хора са опасни за здравната система.

Проф. Балтов изрази желание да се наблегне на най-важните мерки в момента. Според него, медиците, които работят в COVID-отделения, са по-защитени.

Капацитетът на „Пирогов” е запълнен. В рамките на последната седмица има двойно нарастване на случаите – 68. Четирима заразени пациенти са в Реанимация.

„За съжаление не можем да поемаме повече пациенти. В крайна сметка ние не лекуваме само коронавирус. „Пирогов” поема изключително тежкия травматизъм на София и страната”, добави проф. Балтов.

Той е на мнение, че локалното ограничение в момента е най-ефективно и не е необходимо национално затягане на мерките. Проф. Балтов посочи, че е получил информация за провеждане на панаир в Търговище. Според него той е причината за бум на заразените в областта. Такъв се забелязва в последните дни и в Сливен.

Кадър: Нова телевизия

ЕК: Започваме масова ваксинация срещу коронавирусаБрюксел призова държавите членки на ЕС да се подготвят за ваксинация срещу COVID-19 и разкри стратег…Oct 16 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!